Окупанти вбили українського військового

Окупанти вбили українського військового

Станом на 9 годину ранку з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню, 16 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Один український військовий отримав осколкове поранення несумісне з життям.

Про це повідомляє штаб ООС.

Противник задіяв артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем. Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

«Окупанти продовжують підступно вести артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. Такими діями ворог намагається змусити підрозділи Збройних Сил України відкривати вогонь у відповідь, щоб в подальшому звинуватити українських захисників в обстрілах мирних мешканців. Наголошуємо, що Об’єднані сили не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм Міжнародного гуманітарного права. Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога», – повідомляє штаб ООС.

Нагадаємо, у так званих «ДНР» та «ЛНР» проводять масову евакуацію жінок та дітей. Президент США Джо Байден заявив учора, що впевнений у тому, що Росія вже прийняла рішення про вторгнення в Україну. Є ризик, що вони хочуть дійти навіть до Києва. Також учора вибухнув газопровід «Дружба», що в Луганську. Але українська розвідка попереджала, що бойовики замінували низку об'єктів соціальної інфраструктури й у Донецьку. Також відомо, що ватажки бойовиків оголосили загальну мобілізацію в ОРДЛО.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ватажки бойовиків ОРДЛО оголосили загальну мобілізацію
Наступна новина Що робити, якщо в Україні зникне зв'язок та інтернет. Розказуємо, чи це можливо
Останні новини
Схожі новини