Онкологія в ремісії і вагітність – не причина відмовлятися від вакцини, - волинська чиновниця

Онкологія в ремісії і вагітність – не причина відмовлятися від вакцини, - волинська чиновниця

Заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук назвала стани і захворювання, які часто помилково вважають протипоказами до вакцинації від коронавірусу.

Про це вона розповіла у вівторок, 2 листопада, під час брифінгу.

«Найбільше ризикують мати тяжкі наслідки ковіду люди з серцево-судинними хворобами, іншими хронічними хворобами, цукровим діабетом, ожирінням. Тому, якщо є питання, вакцинуватися чи ні – однозначно вакцинуватися», - сказала чиновниця.

«При лікуванні моноклональними антитілами – через 90 днів можна робити щеплення. Після інфекційних захворювань – через 14 днів. Після ковіду – через 28 днів за бажанням, загалом – через 3 місяці. Якщо є онкологічні захворювання в стадії ремісії, необхідно щепитись. На активній стадії під час хімієтерапії – відтермінувати вакцинацію. З автоімунними захворюваннями – за дозволом лікаря», - сказала Людмила Тимощук.

Також, з її слів, не є протипоказами вагітність та грудне вигодовування. Єдине що – вагітним не можна щепитись вакциною CoronaVac. При цьому, за останніми даними, вагітні – в групі ризику тяжких ускладнень коронавірусу.

«Абсолютним протипоказом є лише алергічна реакція на конкретну вакцину від ковіду. В цьому випадку можна обрати іншу вакцину», - додала чиновниця.

Нагадаємо, за кілька днів Волинь ризикує потрапити в червону зону


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через ковід у лікарнях – понад 1,5 тисячі волинян
Наступна новина Луцька громада отримала 10,6 млн соцеконому. Куди їх спрямують
Останні новини
Схожі новини