ОПОРА виграла суд у Маневицької окружної виборчої комісії

ОПОРА виграла суд у Маневицької окружної виборчої комісії
Фото ілюстративне

На Волині суд скасував постанову окружної виборчої комісії №23 про видалення спостерігача ОПОРИ із безперервного засідання.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Нагадаємо, спостерігач ОПОРИ на Волині Олег Макоїд звернувся до Волинського окружного адміністративного суду із позовом щодо визнання протиправним та скасування постанови ОВК №23, згідно із якою 2 квітня спостерігача видалили із безперервного засідання відповідної комісії.

У ході судового засідання він описав обставини, за яких його видалили та розповів, що вважає, що такими діями комісія порушила принцип рівних умов для спостерігачів.

На засідання представники ОВК №23 не з’явилися.

Суддя Володимир Ковальчук повідомив, що до суду надходило клопотання щодо відкладення слухання. Однак згодом голова ОВК №23 подав відзив на позовну заяву, у якому були перераховані заперечення щодо позову. Зокрема, у ньому вказано, нібито наведені офіційним спостерігачем обставини не відповідають дійсності, надумані та безпідставні. Мовляв, спостерігач був відсутнім на засіданні тривалий час і з’являвся лише на короткі проміжки часу.

Колегія суддів у складі Володимира Ковальчука, Тетяни Димарчук та Руслана Денисюка вирішила визнати рішення ОВК «протиправним» та скасувати його. 

«Вказане рішення ОВК №23 є протиправним та підлягає скасуванню, оскільки без попередження та належного мотивування виборчою комісією позбавлено офіційного спостерігача права бути присутнім на засіданні ОВК, що свідчить про те, що таке рішення прийняте з порушенням», – оголосив суддя.

Строк на оскарження даного рішення з боку ОВК - два дні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві напали на сина локачинського селищного голови
Наступна новина У селищі на Горохівщині підтримали створення ОТГ. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини