Оприлюднили відео вибуху в лондонському метро

Оприлюднили відео вибуху в лондонському метро

У Лондоні почався суд над 18-річним Ахмедом Хассаном, якого звинувачують у підриві вагону метро 15 вересня 2017 року. Про це повідомляє Медуза.

На черговому засіданні 8 березня звинувачення представило запис камери спостереження всередині вагона, на якому видно момент вибуху.

Як з'ясувало слідство, вибуховий пристрій спрацював не повністю - основний заряд не здетонував. Пристрій був начинений ножами, шурупами, цвяхами і металевими стрижнями для більшого вражаючого ефекту, але сила вибуху виявилася недостатньою, щоб вони заподіяли значної шкоди. Відеокамери також зафіксували, як чоловік, схожий на Хассана, заходив у вагон і вийшов перед самим вибухом. За версією слідства, він купив компоненти вибухового пристрою на Amazon.

Вибух в лондонському метро стався в ранкову годину пік 15 вересня. Різні травми отримали 39 осіб. Відповідальність за вибух взяли на себе терористи «Ісламської держави», але слідство дійшло висновку, що прямого зв'язку між ними і діями передбачуваного винуватця Хассана немає. Хассан є біженцем з Іраку, він покинув країну у віці 15 років і виховувався у відомій британській сім'ї, де побували понад 250 прийомних дітей. Як з'ясувало слідство, при подачі прохання про статус біженця Хассан говорив, що його «тренували вбивати в ІГ».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стали відомі лауреати Шевченківської премії-2018
Наступна новина Шевченко на кримненських рушниках
Останні новини
Схожі новини