Палиця закликав «не висловлюватись жорстко» про Зеленського і формулу Штайнмаєра

Палиця закликав «не висловлюватись жорстко» про Зеленського і формулу Штайнмаєра
Фото ілюстративне

Нардеп Ігор Палиця заявив, що волинські депутати повинні застерегти президента Володимира Зеленського щодо ризиків «формули Штайнмаєра», але не критикувати його, бо мінські домовленості – «спадок попередньої влади».

Про це стало відомо у четвер, 24 жовтня, під час сесії Волинської обласної ради.

На сесію виносили звернення до президента і голови Верховної Ради, в якому депутати мали б засудити «формулу Штайнмаєра» (надання особливого статусу Донбасу і проведення місцевих виборів на окупованих територіях), назвавши її капітуляцією.

Народний депутат Ігор Палиця натомість закликав «не висловлюватись жорстко в бік президента, бо ми не знаємо, який спадок йому дістався».

«Ми не знаємо суті переговорів, не знаємо, про що говорять представники президента в особі Леоніда Кучми, не знаємо складності переговорів, не знаємо умов. Попереднє керівництво країни втягнуло нас в мінські переговори», – заявив парламентар.

З його слів, начебто попередні очільники держави допустили захоплення Донецька, Луганська і Криму, а «світ втомився від українського питання, бо протягом 5 років олігархів більшало, а армія розвалювалась».

«Ми повинні застерегти керівництво країни здавати території або навіть допомогти йому, сказавши шукати інші шляхи. Моя позиція – ніяких виборів, поки не підуть російські найманці. Або ми контролюємо ці території, або ізолюємо, і хай вони там загинаються, якщо не вірять в Україну. Але це дуже складний переговорний процес. Поки ніхто достеменно не знає, якою буде ця формула», – наголосив Ігор Палиця.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не беріть участь у цій дияволіаді». Михаїл звернувся до православних напередодні Хелловіну
Наступна новина На Волині – найдешевша оренда землі. Рейтинг областей
Останні новини
Схожі новини