«Не беріть участь у цій дияволіаді». Михаїл звернувся до православних напередодні Хелловіну

«Не беріть участь у цій дияволіаді». Михаїл звернувся до православних напередодні Хелловіну
Фото ілюстративне

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл застеріг мирян єпархії від святкування Хелловіну.

Про це стало відомо із його традиційного звернення напередодні Хелловіну.

«Останніми роками у зв’язку з політикою відкритості, руху нашої держави у європейський і трансатлантичний простір українське суспільство стало більше уваги приділяти тим цінностям, котрих нам довгий час не вистачало: поваги до законів, до людської гідності, викоренення корупції тощо. Разом з тим, на превеликий жаль, до нас тепер безперешкодно приходять із Заходу і негативні явища. Серед них – «свято» нечистої сили хелловін», – наголошує Михаїл.

Він застерігає: «Декому здається, що хелловін – то лише гра з використанням жахливих масок і костюмів, тож, мовляв, нічого гріховного, демонічного в цьому нема. Проте насправді основа хеловіну – поклоніння силам тьми, дияволу і його прислужникам, що нині набуло начебто карнавального вигляду».

Він наголошує, що походження цього свята – язичницьке вшановування сатани і бісів у давніх кельтських племенах, що згодом перетворилось на частину американізму й нині прищеплюється по всьому світу національним культурам.

Каже, останніми роками Хелловін і в Україні «набув характеру епідемії: день нечистої сили масово й відкрито стали відзначати у відпочинкових комплексах, ресторанах і кафе, вищих навчальних закладах, подекуди навіть у школах і дитячих садках. Обслуговуючий персонал, студентів і школярів, усупереч їхнім християнським переконанням, змушують розмальовуватись, одягатись у потворні костюми й брати участь у цій дияволіаді».

Тож митрополитпросить православних «не бути самим серед учасників хелловіну і не змушувати й не радити іншим – чи то колегам, чи друзям, чи підлеглим».

«Будьмо пильні, бо ворог роду людського не спить і використовує будь-які можливості, аби збити нас зі шляху до Небесного Царства!» – закликає митрополит.

У єпархії додають, що на засіданні Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (куди входять різні конфесії) їх представники застерегли всіх громадян, особливо керівників закладів освіти, вчителів і батьків, від «святкування» хелловіну, бо це духовно небезпечна і чужа для України традиція.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми вкрай стурбовані», – поліція про вивіз піску зі Світязю
Наступна новина Палиця закликав «не висловлюватись жорстко» про Зеленського і формулу Штайнмаєра
Останні новини
Схожі новини