Пандуси, ліфти, спальні: показали, як готують 27-му школу до навчального року. ФОТО

Пандуси, ліфти, спальні: показали, як готують 27-му школу до навчального року. ФОТО
Школа № 27 у Луцьку

Перша в Луцьку школа, збудована за часів незалежності, практично готова до нового навчального року. Роботи перебувають на завершальному етапі – залишилось встановити меблі та обладнання.

Депутати Луцької міської ради спільно з журналістами «інспектували» школу 9 серпня, оглянувши більшість аудиторій на всіх поверхах.

Усі кабінети навчального закладу оформлені за сучасними вимогами, а хімічні та фізичні класи матимуть кондиціонери та витяжки. Комп’ютерні класи забезпечать новітньою технікою, крім того, у школі буде аж сім мультибордів.

Для дітей початкових класів, крім ігрових кімнат, є спальні.

Харчоблок зроблений за сучасними вимогами, адже у ньому є окремі кімнати для холодильників, для зберігання різних продуктів та відходів.

Їдальня

Цікаво, що крім традиційних класних кімнат передбачили кімнату для зберігання книг, майстерню з обробки тканин, майстерню кулінарії тощо.

Окремо є санвузли для учнів та персоналу, а також для людей з інвалідністю. Щоправда, написи на останніх, за словами начальника управління освіти Зіновії Лещенко, треба замінити на коректні, адже на цих напис «Туалет для інвалідів».

Туалет для людей з інвалідністю

Усі таблички на кабінетах мають англомовний переклад.

Оформлення класів та коридорів, а також лавочок на вулиці виконане у різних барвах. На стінах – малюнки, а на одному з поверхів – формули.

У школі є ліфти та пандуси. Єдине, чого не вистачає, – це спортивний зал. Його обіцяють зробити протягом наступного літа, а поки що діти займатимуться спортом на вулиці, у холодну пору року частина дітей відвідуватиме спортзали тих шкіл, до яких діти можуть дійти, не ризикуючи власним життям. Частину уроків фізкультури учні проводитимуть у басейні.

Басейн

Секретар міської ради Григорій Пустовіт переконаний, що 1 вересня школа відкриє двері першим учням. Це будуть школярі 1-9 класів. Десяти- та одинадцятикласники завершать навчання у тих школах, які відвідували протягом останніх років.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко розповіла, що вже надійшло 470 заяв від батьків.

«Школа матиме таке спрямування на інформаційно-комунікаційні технології, тому кадровий потенціал школи, починаючи від заступника, уже сформований із людей, що мають стаж, бо якщо стартує новий заклад, то, безумовно, не треба тих, хто буде вчитися вчити, а требі ті, хто вміє це робити, щоб зразу було скерування на успіх», – розповіла посадовець.

На будівельні роботи у школі витратили 69 мільйонів гривень, ще 10 мільйонів пішло на обладнання та меблі.

Для того, щоб повністю завершити всі роботи та докупити все, чого не вистачає, необхідно 7, 2 млн грн. Щоб вирішити це питання, зберуть позачергову сесію міської ради.

Школа № 27 у Луцьку

Ластівки встигли зробити гніздо на нових стінах

Ліфти

Гардероб

Спальня для дітей підготовчої групи

Перила сходів облаштовані так, щоб вберегти дітей від падіння

Сучасний спортивний майданчик

Секретар міської ради Григорій Пустовіт

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Програма фестивалю літньої сеньйоріади
Наступна новина З іграми та відео: у Луцьку дітей вчитимуть англійської
Останні новини
Схожі новини