Паралімпійського чемпіона з Волині відсторонили від змагань

Паралімпійського чемпіона з Волині відсторонили від змагань

Чемпіона Паралімпійських Ігор Сергія Ємельянова відсторонили від змагань за те, що він допомагав Україні у війні, відтак не мав змоги тренуватися за кордоном. 

Про це журналісту Спорт на Районі повідомив спортсмен. 

Сергій Ємельянов – спортсмен-паралімпієць, переможець Паралімпійських Ігор, чемпіонатів Європи та світу із параканое. 

Із початком повномасштабної війни спортсмен повернувся до України із-за кордону, де проходив підготовку до міжнародних змагань. 

«На початку війни я повернувся із-за кордону допомагав, волонтерив, донатив, продав золоту медаль Паралімпійських Ігор та тренувався, як мені тоді розказували, на змагання», – розповів Сергій.

Проте, на змагання спортсмен так і не потрапив.

Причиною відмови від міжнародних змагань стала «неналежна підготовка», причому сам спортсмен так не вважав, а, навпаки, називав майбутній чемпіонат Європи у німецькому Мюнхені таким, який мав «стати переможним». 

«Потім Інваспорт та головний тренер параканое вирішили, що якщо я тренуюсь вдома, а не за кордоном, то я не можу змагатись на міжнародному рівні та сказали, що це принципове рішення. На наступний рік буде так же! Я просив поїхати на змагання, щоб виграти їх, та підняти наш прапор за загиблих побратимів, захисників, Героїв нашої країни! Але, навіть, за власні гроші заявляти на змагання мене відмовилися, бо в них принципи»,  – поділився спортсмен.

Надалі ситуація для Сергія стала ще складнішою, адже спортсмену погрожували позбавленням заробітної плати, стипендії, усіх регалій, а також сказали звільнятися «за особистим бажанням», від чого паралімпієць відмовився, зазначивши, що звільниться лише «за згодою обох сторін». 

Тоді Сергій намагався знайти інші джерела заробітку. 

«Я шукав роботу деінде, працював і на складах, і охоронцем. Тоді мені запропонували роботу тренера. Треную дітей у віковій категорії до 18 років», – розповів спортсмен.

Стосовно свого майбутнього у спорті Сергій повідомив, що тренується та готується до змагань, хоть і без впевненості, що братиме у них участь.

«Я знаю, що ще, як мінімум цей сезон, я без змагань, але я тренуюсь. Погано, що пропускаю Паралімпіаду та відбір на неї. Так продовжуватиметься, допоки там працюють такі люди, які не мають ані совісті, ані людяності», – зауважив Сергій. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині буде багато тривог впродовж трьох днів: що відбувається в Білорусі
Наступна новина Через «Ягодин» псевдоволонтери завезли вінілові програвачі замість допомоги ЗСУ
Останні новини
Схожі новини