Патріарх Філарет очолить окрему релігійну організацію

Патріарх Філарет очолить окрему релігійну організацію

Священний синод ПЦУ створить для патріарха Філарета релігійну організацію в складі ПЦУ у формі місії. 

Про це йдеться у заяві ПЦУ. 

"Враховуючи минулі особливі заслуги у розбудові Церкви та задля забезпечення достойного становища почесного патріарха Філарета після завершення процедури ліквідації релігійної організації "Київська патріархія Української православної Церкви Київського патріархату" та враховуючи позицію почесного патріарха Філарета – утворити релігійну організацію у складі Православної церкви України у формі місії", – йдеться у документі. 

Філарету надають право пожиттєво проживати в комплексі будівель в місті Києві, по вулиці Пушкінській, 36. Також він має пожиттєве право на звершення богослужінь у Володимирському соборі.

Пожиттєве утримання Філарета і фінансування місії буде здійснюватися за рахунок відрахувань від Володимирського собору та добровільних пожертв.

"Наголошуємо, що неодноразово поширювані думки, нібито Православна церква України "бажає викинути патріарха Філарета на вулицю", не відповідають дійсності та безпідставно провокують непорозуміння серед віруючих та у громадськості", – заявили в ПЦУ. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьк з’їдуться 20 кращих шахістів України
Наступна новина «Підприємців «Старого ринку» силоміць не виганятимуть», – керівник КП «Луцькі ринки»
Останні новини
Схожі новини