Патріарх Філарет розповів, для чого новій церкві треба об'єднатись з УПЦ МП

Патріарх Філарет розповів, для чого новій церкві треба об'єднатись з УПЦ МП
Фото - LIGA.net

Почесний патріарх ПЦУ Філарет заявив, що українська церква набуде статусу патріархату після об’єднання з колишньої УПЦ МП.

Про це він заявив під час божественної літургії в Михайлівському соборі в Києві, повідомляє УНІАН.

Патріарх Філарет відзначив, що в Україні продовжує існувати Московський патріархат. І з ним «потрібно об’єднатись, та це не так просто», каже він.

«Тому треба мати мудрість, треба мати терпіння, бути наполегливими і знати дорогу, якою ми повинні йти. А яка дорога наша? Перше – об’єднати українське православ’я в одну Українську православну церкву. Друге – щоб всі православні церкви, не тільки Константинопольський патріархат, а й всі інші, визнали автокефалію помісної Православної церкви України», - додав він.

За його словами, поки що є такі церкви, які, знаходячись під впливом Москви, не хочуть визнати Українську церкву автокефальною.

«Але я думаю, і не тільки думаю, а переконаний в тому, що всі її визнають. Як у 1992 році мало хто вірив, що може бути Українська церква автокефальною, – а вона такою стала», - додав патріарх Філарет. 

«Нам треба досягти того, щоб українську церкву визнавали як патріархат, а не як митрополію. Те, що це буде – я в цьому переконаний, так само переконаний, як був переконаний в 1992 році, що буде автокефальна церква. Так і зараз переконаний, що Київський патріархат буде. Коли він буде? Коли ми об’єднаємося в одну церкву і коли нас визнають як митрополію інші церкви. Коли ці дві умови завершаться – тоді буде час Української церкви як патріархату. Це дорога ще далека, але цією дорогою треба йти. Тепер ми станемо на шлях до патріархату і досягнемо його і Господь допоможе», – підсумував він.

Читати також: Причастя Порошенка, винос Томосу, древні стіни Софії. Перше Різдво нової церкви. ФОТОРЕПОРТАЖ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Аварія у Луцьку: частина жителів залишилась без води. ОНОВЛЕНО
Наступна новина У луцькому «Промені» відкриють Chicken Hut
Останні новини
Схожі новини