«Пацієнти стають у чергу». У МОЗ зафіксували історичний максимум дзвінків до швидкої

«Пацієнти стають у чергу». У МОЗ зафіксували історичний максимум дзвінків до швидкої

Наразі в Україні спостерігається історичний максимум звернень за екстреною медичною допомогою.

Про це повідомляє керівник експертної групи з питань надання екстреної медичної допомоги департаменту медпослуг Міністерства охорони здоров'я Олександр Данилюк в ефірі YouTube-каналу Doctor Bulavinova, пише Українська правда.

«Збільшення звернень за екстреною меддопомогою ми бачимо в основному від пацієнтів з ускладненим COVID-19, тому що, як правило, екстрена медична допомога не має таких різких стрибків, крім випадків сильної ожеледиці або поганих погодних умови, що сприяють травматизму. Станом на зараз у нас йде дуже різке зростання навантаження на систему екстреної медичної допомоги, тому пацієнти стають у чергу», – розповів Данилюк.

За його словами, станом на 31 березня було зафіксовано 35 705 звернень за номером 103 за екстреною меддопомогою. На ці звернення було 16 823 виїзди бригад екстреної медичної допомоги, проведено 5 025 госпіталізацій.

«Схожа ситуація була в листопаді – на початку грудня 2020 року, але зараз вона набагато гірше», – сказав він.

Разом з тим Данилюк зазначив, що «при збільшенні кількості пацієнтів з COVID-19 з'являється тенденція збільшення кількості звернень на 103, в тому числі тому, що у людей виникає паніка, і вони дзвонять на 103 просто проконсультуватися, замість дзвінка до сімейного лікаря».

Нагадаємо, за добу 1 квітня в Україні зареєстрували рекордну кількість нових випадків коронавірусу – майже 20 тисяч.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ліцей-гімназія чи гімназія-початкова школа? Як переформатують луцькі заклади середньої освіти
Наступна новина «На Лобні всі печуть тиї бобОвніки». Про старі рецепти. ТОМАЧІ
Останні новини
Схожі новини