Пацієнти гематологічного відділення лікуються в Боголюбах. У 14 з 22 є коронавірус

Пацієнти гематологічного відділення лікуються в Боголюбах. У 14 з 22 є коронавірус

Пацієнтів гематологічного відділення Волинської обласної лікарні, в яких підтвердили коронавірусну інфекцію, перевели до філії обласної лікарні в Боголюби, там вони перебувають в інфекційному відділенні.

Про це під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації у четвер, 30 квітня, розповіла заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

Нагадаємо, наразі на Волині 280 людей хворіє на коронавірус. 27 квітня стало відомо, що 15 пацієнтів гематологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні захворіли на коронавірус. Також заразились 10 медсестер, 12 санітарів та двоє лікарів.

Наразі, за словами Щербак, в Боголюби перевели 22 пацієнта гематологічного відділення, у 14-ти коронавірус підтвердився. Хворі перебувають в окремих боксах і під постійним наглядом медиків. Стан – стабільний, мають легку форму захворювання. 

8 пацієнтів відділення мають негативний результат аналізів на коронавірус, але їх аналізи відправлені на повторну перевірку, якщо і вони будуть від’ємні – пацієнтів готуватимуть до виписки, кажуть в ОДА.

Заступниця голови ОДА подякувала керівнику обласної лікарні Олександрові Дударю за те, «що він контролює цю ситуацію, локалізує її і знаходиться на передовій».

Наразі на Волині два вогнища коронавірусу, які викликають тривогу – це Нововолинськ та Стара Вижівка. Щодо третього – гематологічного відділення -, то в ОДА вважають, що його вдалося локалізувати. До 8 травня відділення буде зачинене, там було проведене знезараження, запевнила Тетяна Щербак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Камінь-Каширську РДА може знову очолити колишній її голова
Наступна новина На Волині на Covid-19 хворіє 21 медпрацівник обласної лікарні, - ОДА
Останні новини
Схожі новини