Педіатри розповіли, чому діти мають спати разом з мамою

Педіатри розповіли, чому діти мають спати разом з мамою

Коли діти сплять окремо, зв'язок між ними і матір'ю, а також розвиток мозку порушується.

Педіатри вважають, що здорові новонароджені повинні перші кілька тижнів спати на грудях у матері, – пише УНІАН.

Доктор Нільс Бергман з Університету Кейптауна і його колеги виявили, що дводенні немовлята у дитячих ліжечках спали менше, ніж на грудях у матері. Також сон на дитячому ліжечку негативно впливав на серце немовлят.

За словами дослідників, коли діти сплять окремо, зв'язки між ними і матір'ю, а також розвиток мозку порушуються. Читайте також Вчені встановили, що грудне молоко - це природний антибіотик У дослідженні взяли участь 16 дітей.

Діти спали на грудях у матері або в ліжечку біля її ліжка. Рівень стресу, який діяв на серце дітей, виявився втричі вищий, коли вони спали окремо. Крім того, в дитячих ліжечках у немовлят рідше чергувалися фази швидкого й повільного сну.

Всього у 6 з 16 дітей в ліжечку наставала фаза повільного сну, і якість цього сну було набагато гірше. Педіатри відзначають, що чергування фаз сну грає ключову роль в розвитку мозку. Стрес і нстача сну можуть призвести до негативних наслідків.

Бергман вважає, що здорові новонароджені повинні перші кілька тижнів спати на грудях у матері, потім до 3-4 років їм потрібно спати з нею в одному ліжку.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підозрюваній у Харківській ДТП Зайцевій переоберуть запобіжний захід
Наступна новина Чим корисна хурма і скільки її треба з'їдати в зимовий період?
Останні новини
Схожі новини