Пенсіонери зможуть отримати тисячу за вакцинацію без застосунку «Дія»

Пенсіонери зможуть отримати тисячу за вакцинацію без застосунку «Дія»

Волиняни та мешканці інших областей країни вікового сегменту 60+ зможуть отримати 1000 гривень із програми «єПідтримка» без застосунку «Дія».

Про це під час брифінгу 14 грудня проінформувала заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, – інформує ІА «Волинські новини».

З її слів, отримати 1000 гривень за повний курс вакцинації мешканці країни зможуть з 19 грудня. Електронні кошти дійсні протягом чотирьох місяців.

Спікерка зазначила, що відучора, 13 грудня, уряд ухвалив рішення дозволити мешканцям області та України вікової категорії 60+ з січня 2022 року витрачати кошти з програми «єПідтримка» на придбання ліків.

«Саме вікова група 60+ має дуже багато хронічних захворювань, які потребують лікування і цим людям часто не цікаві театр, кіно та авіаквитки. Тому ці ліки можна буде придбати за рахунок електронної карточки з січня 2022. У МОЗ, Кабміні та Мінцифрі вже розробляють механізм отримання цих коштів особами пенсійного віку, зокрема тими, хто проживає у сільській місцевості, за допомогою банківської картки без застосунку «Дія», – зазначила Людмила Тимощук.

Насамкінець посадовиця закликала волинян віком 60+ пройти повний курс вакцинації, щоб у січні отримати кошти на банківську картку.

Нагадаємо, тисячу гривень зможуть отримати усі вакциновані українці, незалежно від того, коли вони отримали щеплення. Витратити її можна буде на кіно, театри, книги, спортзали, залізничні чи авіаподорожі. Щоб скористатися тисячею Зеленського, потрібно буде відкрити віртуальний рахунок в банку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зайняті 32,4% ковідних ліжок
Наступна новина Показали на якому етапі будівництво нового дитсадка у селі Струмівка
Останні новини
Схожі новини