Переселенці побоюються їхати у прикордонні райони Волині

Переселенці побоюються їхати у прикордонні райони Волині

У Ратнівській територіальній громаді офіційно проживають 392 внутрішньо переміщені українці. Напливу переселенців немає, бо люди побоюються їхати у прикордонну з білоруссю громаду.

Про це розповів «Суспільному» селищний голова Віталій Бірук. 

Усі, хто приїхав у громаду від початку повномасштабного вторгнення, живуть у приватному секторі.

«Заклади комунальної власності для поселення не залучаємо. З початку вторгнення у нас максимальна кількість була 834 переселенці, бо ми громада, яка межує з північним  сусідом», – каже Віталій Бірук.

В одному з приватних будинків оселилися Василіса Собольова з трьома дітьми. Родина приїхала із Краматорська. Жінка каже, що хату допоміг знайти військовий товариш чоловіка. Нині вони воюють на Донбасі.

Василіса Собольова

«Виїздили 5 квітня, а сьомого уже приїхали сюди. Уже евакуаційні потяги були, були обстріли по Краматорську, тому чоловік наполіг, щоб виїхали в більш спокійне місце. Зараз облаштувалися. Все добре», – розповідає Василіса.

Читайте також: Подолати 5 країн, щоб повернутися в Україну: історія переселенки з Донеччини

З березня в громаді оселилася Марина Тищенко з сім’єю. Евакуювалися з Ізюма Харківської області в березні. Місто потрапляло під постійні авіаудари, не було електрики і газу. На Волинь приїхала без речей, хату винаймають.

Марина Тищенко каже: знає, що поруч кордон із білоруссю, але сподівається, що нападу не буде. Планує поки залишатися у Ратному.

Читайте також: Втікав від «русского міра»: бджоляр з Харківщини перебрався на Волинь доглядати пасіку військового


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку перекрили дорогу
Наступна новина У Володимирі облаштовують зал скорботи
Останні новини
Схожі новини