Перша країна Європи офіційно заявила про завершення епідемії коронавірусу

Перша країна Європи офіційно заявила про завершення епідемії коронавірусу
Фото ілюстративне

Уряд Словенії офіційно оголосив про завершення епідемії коронавірусу на території країни. Словенія стала першою європейською країною, яка зробила це.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

Заява була зроблена після того, як влада підтвердила менше семи нових випадків коронавірусу щодня протягом останніх двох тижнів.

Люди, які прибувають до Словенії з інших країн Європейського Союзу, більше не будуть зобов'язані проходити карантин протягом як мінімум семи днів, як це було на початку квітня.

«Словенія приборкала епідемію за останні два місяці... Сьогодні у Словенії найкраща епідеміологічна картина в Європі», – заявив прем'єр-міністр Янез Янша в парламенті.

Кінець епідемії означає, що деякі заходи, включаючи фінансову допомогу громадянам і фірмам, які постраждали від коронавірусу, завершаться в кінці травня.

Уряд заявив, що іноземним громадянам з ознаками коронавірусної інфекції, як і раніше, не буде дозволено в'їжджати ву країну.

Карантин тривалістю не менше 14 днів залишиться чинним для людей із країн, що не входять у ЄС, за деякими винятками, включаючи дипломатів і людей, що перевозять вантажі.

Громадяни, як і раніше, повинні будуть дотримуватися основних правил, щоб запобігти можливому розповсюдженню інфекції, заявив уряд.

Люди повинні носити маски в закритих громадських приміщеннях, стояти на відстані не менше 1,5 метра і дезінфікувати руки при вході у громадські місця.

З початку епідемії у Словенії підтвердили 1464 випадків коронавірусу і 103 летальних випадки серед інфікованих. Країна оголосила епідемію 12 березня.

З середини березня у Словенії були закриті всі школи, спортивні та культурні установи, бари, ресторани, готелі і магазини, за винятком супермаркетів і аптек, не працював громадський транспорт.

Уряд почав послаблювати карантин з 20 квітня. Громадський транспорт відновив роботу на цьому тижні, а на наступному тижні деякі учні повернуться в школи. Всі бари і ресторани, а також невеликі готелі до 30 номерів будуть відкриті на наступному тижні.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу виявили 483 нових випадків коронавірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська наукова бібліотека відкриється наприкінці травня. Книги дезінфікуватимуть
Наступна новина У Луцьку дозволили відкрити непродовольчі ринки
Останні новини
Схожі новини