Перше засідання нової Ради: депутати склали присягу, журналістів не пускають в зал

Перше засідання нової Ради: депутати склали присягу, журналістів не пускають в зал
Фото: «Українська правда»

Народні депутати дев’ятого скликання склали присягу на урочистому засіданні Верховної Ради.

Текст присяги традиційно зачитав найстарший обраний народний депутат Юрій Іоффе (номер 12 у списку партії «Опозиційна платформа – За життя»), – пише opinionua.com.

«Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни та добробут українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників», – зачитав текст присяги Іоффе.

Тепер обрані народні депутати мають до 14 години підписати текст присяги, отримати посвідчення і значки. Після цього вони повинні зареєструватися для участі в першому засіданні нового складу парламенту, яке заплановане на 13 годину.

При цьому частину журналістів не впускають в Раду. 

За інформацією Інституту масової інформації, представників ЗМІ не пускають у зв’язку з відсутністю їх у списку акредитації. 

Так, у холі першого під’їзду парламенту перебуває більше десятка медійників, яких відмовляється пускати охорона. Серед них, зокрема, парламентський кореспондент Укрінформу Олександр Трохимчук. Причина – відсутність їхніх імен у списку акредитації.

У пресслужбі апарату ВР пояснюють, що вони нібито не пройшли електронної акредитації, що була відкрита вранці 28 серпня, а іншої можливості допустити журналістів 29 серпня не передбачено.

Самі ж представники ЗМІ стверджують, що акредитувалися і навіть отримали підтвердження про успішність передання даних.

Як пише інформагентство, ситуація залишається невирішеною вже протягом близько пів години.

За інформацією “Української правди”, у ложу преси у Верховній Раді не пустили представників інформагенцій Reuters, Associated Press, EPA, фотографів “Української правди” та руху “ЧЕСНО”.

Як повідомляє кореспондент УП, на вході в будівлю парламенту журналісти були в списках, а на вході в ложу преси – уже ні.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Заправки для Росії і «Маггі» для європейців. 7 маловідомих фактів про завод «Торчин»
Наступна новина «Своіх топіть будєтє?». Репортаж із останньої літньої сесії Луцькради
Останні новини
Схожі новини