Перший сніг у Жидичинській лаврі. Бачили?

Перший сніг у Жидичинській лаврі. Бачили?

Світлини з першим снігом у Жидичинській лаврі показав намісник місцевого монастиря Костянтин Марченко на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Відомо, що взимку братія та прихожани прикрашають садибу монастиря  до свят. Тут влаштовують свято до Дня Святого Миколая. У зимові свята тут завше людно і гарно. Місце вабить все більше і більше туристів. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ : «Якась інша тиша». Що пам’ятають у Жидичині про таємничі підземелля під храмом?

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «А цього хреста розбили вже третій раз за рік». Репортаж із монастиря в Жидичині

Довідково. Свято-Миколаївський монастир у Жидичині (село під Луцьком) вважається одним із найдавніших монастирів України. Нині тут довели, що заснований він був ще до хрещення Русі, в ІХ-Х ст. Відродження давньої обителі почалося порівняно недавно. Наразі монастир – це комплекс споруд і пам’яток: Палац митрополита; древній Свято-Миколаївський храм (тривалий період храм, який фактично був розташований у дворі монастиря, належав Московському патріархату, з волі громади  у лютому минулого року перейшов ПЦУ); дзвіниця храму; Свято-Духівський скит. Поруч із палацом митрополита монастир будує Воскресенський собор.

 

Ось як прикрасив обитель перший цьогорічний сніг:  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки вторгували за волинський бурштин на другому аукціоні в облраді. ЦИФРИ
Наступна новина Недільне «полегшення»: в Україні на понад 3 тисячі менше нових хворих
Останні новини
Схожі новини