Перший теплохід на Світязі. Донька покійного капітана знайшла раритетні фото. ЗГАДАТИ ВСЕ

Перший теплохід на Світязі. Донька покійного капітана знайшла раритетні фото. ЗГАДАТИ ВСЕ

Волинянка Олена-Єва Ляшук віднайшла в архіві батька, покійного капітана Віталія Волкова, світлини того, як на Світязь переправляли теплохід. 

Про це жінка написала у Фейсбуці і додала знайдені світлини.

«Ще трохи з історії судноплавства на Світязі. Я переглянула архіви свого батька, капітана ПТ-141, Волкова Віталія Миколайовича, і знайшла фотографії, які він робив власноруч, під час транспортування теплохода з Київського річкового порту до Світязя», – пише жінка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Світязі зробили 30% каналізації та «прокачали» центральний пляж. ФОТО

«Для передислокації теплохода з нього зрізана вся надбудова. Три тягачі тягнули корпус теплохода, встановлений на спеціальну платформу, на Волинь. Кортеж супроводжували високопосадовці з ГУРФу і транспортної організації, а також, звичайно, і його майбутній Капітан... Дуже важко долався цей шлях, але найбільші випробування, дійсно, далися під час транспортування каравану (27 м - довжини та 5 - ширини) у селі Світязь, та під час його остаточної збірки та до спуску на воду, 4 серпня 1974 року», – написала Олена-Єва Ляшук.

«І ще одна цікава знахідка. Афіша Львівської організації Спілки письменників України, від 17 серпня 1975 року. На теплоході відбувся Літературний рейд братерства, в якому прийняли участь письменники України та Білорусії і залишили на згадку батькові свої автографи на цій афіші, підписавши її: «Зачаровані красою Світязя»...Афішу тато зберіг», – написала жінка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Маєток Поплавського, сільмаг та колгоспники «Росії» : як виглядав Світязь «за совєтів». ЗГАДАТИ ВСЕ

Серед письменників: Петро Мах, Василь Гей, Микола Матвійчук, М. Ярмала, Р. Іванчук, М.Романченко та багато інших», – йдеться у дописі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Спецтехніка з-за кордону: плюси, мінуси і допомога фахівця
Наступна новина Як у Луцьку готуються святкувати Великдень. ПЕРЕЛІК ЗАХОДІВ
Останні новини
Схожі новини