Перший виборчий скандал літа: Шкітерові «закинули» зв’язки з Медведчуком. Той заперечив

Перший виборчий скандал літа: Шкітерові «закинули» зв’язки з Медведчуком. Той заперечив
Тарас Шкітер

Лучанину Тарасові Шкітеру, який балотується в нардепи в луцькому окрузі №22 від партії «Голос» закидають участь у заходах політичної сили Віктора Медведчука «Український вибір» і агітацію за вступ України до Митного союзу. Натомість сам Шкітер заявляє, що «його слова перекрутили», а сам він «був і залишається прихильником європейської інтеграції України».

Виборча кампанія у Луцьку почалася зі скандалу. Як тільки партія Святослава Вакарчука «Голос» назвала тих, хто з ними йде на вибори («голосівський» мажоритарник від Луцька – співзасновник руху «Свідомі», продюсер і медійник Тарас Шкітер) – як видання «Тиждень» оприлюднило інформацію про те, що Шкітер брав участь у круглому столі, організованому партією Віктора Медведчука.

«Тиждень» згадав про «Український вибір»

«У виборчому окрузі №22 (Луцьк) за мандат змагатимется Тарас Шкітер. Зараз він позиціонує себе як один із засновників руху «Свідомі». Ця інформація є на офіційному сайті політсили Відомо також, що в 2013-му Тарас Шкітер брав участь у заході політсили Віктора Медведчука «Украинский выбор» й активно просував тісну інтеграцію з Росією і входження України до Митного союзу. Про це повідомляють ресурси, наближені до «Украинского выбора», - йдеться у публікації видання «Тиждень», оприлюдненій 9 червня.

На підтвердження інформації «Тиждень» опублікував скрін публікації про круглий стіл у Луцьку. Там зазначено, що у вересні 2013 року під час круглого столу в Луцьку, організованого громадським рухом «Український вибір», дискутували про «український цивізілаційний вибір»: Схід чи Захід? Тарас Шкітер був виступаючим від «Українського вибору» і зокрема, зауважив: «При цьому виборі мають бути враховані всіх фактори - історичні, релігійні, політичні, економічні. Тому єдиним правильним зовнішнім вектором для України є східний, спрямований на поглиблення співпраці з країнами Євразійського союзу, насаперед – з Росією». 

Тиждень уточнив інформацію

Згодом, коли Тарас Шкітер почав спростовувати цю інформацію (див. нижче), «Український тиждень» написав, що він підтвердив свою участь у круглому столі, але зазначив, що навпаки під час цього заходу застерігав і говорив про російську загрозу.

«Однак жодних доказів щодо характеру і змісту цього виступу пан Шкінтер не надав», - йдеться у повідомленні.

«Мої слова перекрутили», – Шкітер 

Тарас Шкітер  миттєво відреагував на появу публікації у «Тижні»:

«Щодо «Українського вибору», то у 2013 році я брав участь у круглому столі, який організувала ця організація. Там я казав, що у випадку з підписанням угоди про Асоціацію України з ЄС, Росія почне застосовувати різноманітні важелі впливу, в тому числі економічні, щоб нашкодити Україні» .

«Ще перед початком військової агресії я попереджав, що потрібно диверсифікувати шляхи постачання в Україну енергоносіїв та зменшити експорто-імпортну залежність від Росії як основного на той час економічного партнера», - зауважив кандидат від «Голосу».

Також Тарас Шкітер наголосив, що «був і залишається» прихильником європейської інтеграції України, а 2013-2014 роках підтримував Євромайдан.

«Сьогодні на сторінках видання Тиждень з’явилась маніпулятивна, та відверто брехлива інформація стосовно мене та моєї діяльності у 2013 році. Ті, хто мене знає, може однозначно сказати, що це неправда, а для тих, хто не знав мене раніше хочу прояснити ситуацію. Я не був і не є членом жодної політичної партії та громадсько-політичного руху, окрім Громадянського Руху "Свідомі", де я є співзасновником.

Пізніше у Фейсбуці, коментуючи інформацію про свою участь у круглому столі, Шкітер уточнив:

«1. Я не був і не є членом жодної політичної партії та руху, крім ГР «Свідомі».
2. Я справді брав участь у круглому столі, про який іде мова.
3. Там я говорив про загрози з боку Росії у випадку асоцації України з ЄС.
4. Очевидно, що мої слова перекрутили та подали непрямою мовою так, щоб це було вигідно політичній силі, яка організовувала цей круглий стіл.
5. Я був і залишаюся прихильником Європейської інтеграції України».

Довідково. Тарас Шкітер – лучанин. За фахом – лікар-стоматолог. Продюсер політичного ток-шоу «Протилежний погляд LIVE», що виходить на «12 каналі». Керівник проекту сайту «Конкурент». Телеведучий. Громадський діяч. Балотується в депутати вперше. Як один із засновників руху «Свідомі» співпрацює із депутатом і бізнесменом Андрієм Покровським, який є депутатом Луцької міської ради. 8 червня 2019 року стало відомо, що Тарас Шкітер балотуватиметься у нардепи від партії «Голос» в окрузі №22 (Луцьк). 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відома іноземна компанія Kronospan збудує на Волині новий завод
Наступна новина «Болезненно чист», – епатажний мільйонер Гарік Корогодський похвалив Луцьк
Останні новини
Схожі новини