«Криваві долоні, гарбузи»: під будинком судді КСУ з Волині активісти влаштували акцію протесту

«Криваві долоні, гарбузи»: під будинком судді КСУ з Волині активісти влаштували акцію протесту
Фото «Громадське.Волинь»

Громадські активісти, ветерани АТО та майданівці влаштували акцію протесту під будинком судді Конституційного Суду України Петра Філюка, який знаходиться у селі Тарасове, що під Луцьком.

Акцію влаштували через рішення КСУ про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування та закриття доступу до декларацій чиновників і нардепів, пише Суспільне.Волинь.

Кількадесят активістів о 19:00 прибули до будинку, який є у власності судді. Акцію анонсували напередодні. Біля будинку на активістів вже чекали правоохоронці.

Під воротами будинку активісти розклали полотна з відбитками "кривавих долонь" і кілька гарбузів зі свічками всередині. Присутні на акції учасники скандували: "відставка, або смерть".

Як розповів один з учасників акції, майданівець Богдан Климчук акцію проти судді КСУ, який родом з Луцька, невипадково влаштували 31 жовтня. "Хоч хелловін це і не українське свято, прийшли в цей день, бо суддя Філюк - нечисть, яку потрібно виганяти".

Зі слів учасників акції, Петро Філюк у цьому будинку буває не часто, нині живе у Києві. Акція біля будинку судді тривала близько 20 хвилин. Потому активісти рушили до будівлі Апеляційного суду області.

Апеляційний суд області Петро Філюк очолював 15 років. 30 жовтня 2019-го його було призначено суддею Конституційного Суду України.

Як розповів учасник акції Сергій Чуріков, волиняни вимагають звільнення Філюка з КСУ і скасування рішення суду, яке збурило багатьох українців.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні «коронавірусні» ліжка зайняті вже на 70%
Наступна новина На Волині виявили 230 нових хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини