Піар чи соціальний експеримент? Довкола «пов'язок-шоу» у Луцьку розгорівся скандал

Піар чи соціальний експеримент? Довкола «пов'язок-шоу» у Луцьку розгорівся скандал
джерело фото: ІА Волинські новини

Днями мешканці Луцька стали свідками соціального експерименту.

Чотири високопосадовці Луцької міської ради повдягали пов'язки на очі і так провели цілий робочий день, – пише на Район.Луцьк голова благодійного фонду «Рідна волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов.

Автора публікації обурює той факт, що посадовці самі собі та ще й на камеру повдягали на очі пов’язки. Відтак, Дмитро Глазунов переконаний, що це ніщо інше як різновидом кощунства. 

«Вважаю, що за лаштунками цього проекту криється звичайний політичний піар із власноручно одягненими пов'язками на здорові очі. Іншим разом можна позатикати вуха вощиною, або, скажімо, прив'язати до ноги костиля… Проблеми незрячих відомі їм самим. А тому перелік питань у вигляді заходів повинен лягти на стіл посадовцям, а робочий день, проведений у пов'язках, потратити на їх вирішення, а не влаштовувати бродячий цирк», – йдеться у статті.

Також Глазунов переконаний, що робочий день, який владці провели у темряві, міг би бути більш корисним. Наприклад, автор статті пропонує подивитись на проблеми міста зрячими очима, без пов'язки: «сучасного медобладнання в міських закладах охорони здоров'я катастрофічно бракує, постійні черги, а кошти, які на нього збирають у вигляді «благодійних внесків» розкрадаються, хворі побираються в пошуках коштів на лікування, маршрутки — просто жах, задимлені у власній кіптяві, сморід в місті тощо; відповідальніше віднестися до вимог лучан у вигляді петицій, а не займатися відписками».

Прочитавши таку позицію лучанина, голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук на своїй сторінці у Facebook написав та пояснив, звідки такий експеримент взявся у Луцьку та чому у нього беруть участь саме посадовці міської ради. 

З його слів, цю соціальну акцію ініціювали незрячі активісти, а вперше провели її ще у 2010 році. Останні два роки своєю участю експеримент підтримали у нинішній міській раді. 

«Тому не вони собі наділи пов'язки, а ми їм наділи і надалі будемо надівати, – наголошує Ткачук та додає: – Скажу чесно, коли вперше я запропонував взяти участь в соціальному експеременті Ігорю Поліщуку, то він не відразу погодився, бо це доволі страшно отак взяти і зав'язати собі пов'язку і провести цілий робочий день так, як ми незрячі живемо постійно. Знаєте, Дмитре, я не належу до жодної політичної партії і жодного дня не обслуговував тих чи інших політиків, натомість працюю для незрячих. І дуже шкода, що ви громадські ініціативи так огульно називаєте бродячим цирком». 

 

Шановний Dmitry Glazunov, прочитавши ваш блог маю на нього відповісти. Вся справа в тому, що зініційовано цей соціальний...

Posted by Віталій Ткачук on Tuesday, 23 October 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку 17-річного юнака зловили п’яним за кермом
Наступна новина Як зустрічали Онуфрія у Луцьку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини