Під час евакуації потрапили під обстріл: родина з Рубіжного розповіла, як опинилася в Луцьку

Під час евакуації потрапили під обстріл: родина з Рубіжного розповіла, як опинилася в Луцьку

Родина Нілових виїхала з Рубіжного Луганської області до Луцька. Під час евакуації Олену Нілову поранило в груди. Чоловік Дмитро вивіз жінку, двох доньок та кота до лікарні в Лисичанську. Нині сім'я живе в Луцьку.

Свою історію життя під кулями родина розповіла Суспільному.

Місто обстрілювала артилерія та бомбила авіація. Три тижні сім’я Нілових провела у напівпідвальному приміщенні у майстерні Дмитра. Голова родини каже: все почалося з авіаційних ударів по заводу з виробництва хімії, де був тротил і це був стратегічний об'єкт.

"Спочатку ще магазини працювали. Щось купували: макарони, каші, хліб привозили. Ажіотаж був. Вигрібали усе. Потім – усе: закрились магазини, аптеки, у лікарню важко було потрапити", – розповідає Олена Нілова.

Згодом у місті не було світла та води. Їхня родина збирала сніг та розтоплювала його, щоб напитися.

"Люди ходять по своїм справам, раз приліт, когось вбило, двоє лежать, накрили їх чимось та й далі пішли. Ніхто нікого не прибирає, швидкої та пожежників не має. Хата горить, люди йдуть і не вертаються", – додав пан Дмитро.

Коли лінія фронту наблизилась до Рубіжного, родина вирішила виїжджати з міста. Під час пошуків евакуаційної колони потрапили під мінометний обстріл. Олену поранило.

"Переді мною воронка, димить усе, ми прибігли, мене трусить, перелякалась, плачу і кажу: "Все добре, але в мене ніби у груди як цеглою вдарило". Він відкриває, а в мене кров тече з грудей", – пригадує жінка.

Поранену дружину чоловік відвіз до лікарні у Лисичанську, там ще працювала лікарня. Олену прооперували. Втім, один осколок в тілі жінки є й досі.

З березня сім’я живе у Луцьку. Батьки працюють, діти навчаються у місцевій школі. Старша донька Дарина — дистанційно займається у школі мистецтв Рубіжного. Сім’я втратила домівку та бізнес. Зв’язку з містом немає. Нині інформацію про долю Рубіжного дізнаються з новин.

Читайте також: Фортеця Маріуполь: у Луцьку стартував фестиваль документального кіно про права людини. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На трасі Луцьк-Горохів зіткнулися пасажирський автобус і вантажівка. ФОТО
Наступна новина Волинські партнери «Русского міра»: «контори» Саган, Волянюка та Кононовичів працюють досі
Останні новини
Схожі новини