Під стінами Волинської ОДА урочисто підняли синьо-жовтий стяг. ФОТО

Під стінами Волинської ОДА урочисто підняли синьо-жовтий стяг. ФОТО

23 серпня в День Державного Прапору України на Київському майдані міста Луцьку відбулися урочисті дійства.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації на своїй сторінці у Facebook

На Київському майдані зібралося чимало людей у національному вбранні, аби спільно з усією Україною відзначити цей день. А урочисте дійство розпочалося з флешмобу, який підготували працівники облдержадміністрації. Зокрема, з кольорових карток вони виклали спочатку прапор країни, а згодом напис «Слава Україні!» 

Читати також: У День прапора лучани хизуються своїми вишиванками. ФОТО

Під марш у виконанні духового оркестру Національної гвардії на площу внесли Державний Прапор учні Волинського обласного ліцею з посиленою військовою підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Натомість, право підняти синьо-жовтий стяг отримали голова облдержадміністрації Олександр Савченко, учасник антитерористичної операції на Сході України, член Волинської обласної спілки ветеранів АТО майор Юрію Дмитрук, а також голова громадської організації «Військові капелани Волині» протоієрей Михайло Бучак.

Становлення незалежної держави передували століття боротьби, яка, на жаль, триває й нині на Сході держави. Тож хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх Героїв, що віддали за Батьківщину найдорожче – своє життя. Окрім того, ліцеїсти поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю та незалежність України.

Опісля – із вітальними словами до усіх присутніх звернувся голова Волинської ОДА Олександр Савченко. 

«Шановні волиняни! Наші діди, прадіди гордо несли Прапор України. У різні історичні періоди його берегли, переховували та передавали нащадкам з покоління в покоління. Вони вірили, що синьо-жовтий стяг замайорить над незалежною Україною. Навіть сьогодні з прапором йдуть в бій, з ним перемагають, і, на жаль, помирають. Усі покоління українців – патріоти. Ми жодного разу не здавалися і гордо несли прапор у сьогодення. Я гордий тим, що сьогодні стою на Княжій Волині. І я хочу, аби у нас з вами, дорогі краяни, була спільна думка і мрія – Україна молода, красива, приваблива, тому наші серця повинні бути чистими, душі – красивими, а справи добрими на благо Волині та України. Хочу всім побажати щастя, затишку, миру, добробуту. Слава Україні! Героям Слава!» – сказав Олександр посадовець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку затримали крадений Cadillac. ФОТО
Наступна новина Депутат Волиньради Володимир Бондар вітає волинян з Днем Незалежності
Останні новини
Схожі новини