Підготовка автокефалії: до Києва відправили двох послів

Підготовка автокефалії: до Києва відправили двох послів
джерело фото: www.ukrinform.ua

Вселенський Патріарх Варфоломій І призначив до Києва двох екзархів у рамках підготовки до надання автокефалії Української Церкви.

Про це повідомляє Генеральний Секретаріат Священного Синоду Константинопольського Патріархату, – пише Укрінформ.

«Вселенський Патріархат у рамках підготовки до надання автокефалії Православній Церкві в Україні призначив своїми екзархами в Києві Його Преосвященство архієпископа Даниїла Памфлійського із США і Його Преосвященство, Єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади», – йдеться в оголошенні.

У Київському Патріархаті привітали рішення Вселенського Патріархату.

Як пише у своєму Facebook прес-секретар УПЦ Київського патріархату Євстратій Зоря, звання Екзарха в даному випадку означає особисте уповноваження Вселенським Патріархом представляти його і Церкву при підготовці до надання автокефалії. Для світської аудиторії функції Екзарха в даному випадку можуть бути порівнянні з функціями Надзвичайного і Повноважного Посла.

Як повідомлялося, 2 вересня під час синаксису архієреїв Константинопольського патріархату було прийнято рішення, що Константинополь має право надати Томос про автокефалію Української православної церкви без згоди інших церков.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Варфоломій оголосив патріарху Кирилу своє рішення щодо автокефалії УПЦ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Учасниця «Міс України» з Луцька привезла іграшки в дитячий реабілітаційний центр. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина «Волинь» проходить атестацію в УПЛ
Останні новини
Схожі новини