Підозрюваного волинського лікаря, який підробляв довідки про відстрочку, звільнили з-під варти

Підозрюваного волинського лікаря, який підробляв довідки про відстрочку, звільнили з-під варти

Лікар-невропатолог Ковельського МТМО, якого нещодавно затримали за підозрою в організації незаконного переправлення осіб через Державний кордон України під час воєнного стану, звільнили з-під варти.

Про це пише Ковель.Медіа з посиланням на ухвалу Ковельського міськрайонного суду.

Як відомо, молодий медик у Ковелі є членом військово-лікарської комісії при територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат). Відносно нього відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 КК України, що карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, лікар зі спільником виготовляли підроблені довідки військово-лікарської комісії про тимчасову непридатність громадян до військової служби, уможливлюючи їхній виїзд за кордон. Свої послуги оцінювали в 10 тисяч доларів США. Їх обох затримали 12 січня 2023 року під час спроби переправлення у Республіку Польща 48-річного чоловіка.

Під час санкціонованих обшуків у оселях затриманих вилучено готівкові кошти – майже 29 тисяч доларів США, 2 500 євро, понад 100 000 гривень, чисті бланки різних документів, комп’ютерну техніку, мобільні телефони.

В ухвалі ідеться, що виклад підозри і додані до клопотання докази не створюють ґрунтовного переконання, що в діях підозрюваного є саме ознаки ч. 3 ст. 332 КК України, а те, що в його діях є, не «тягне» не лише на запобіжний захід у виді тримання під вартою, але й на запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Запобіжний захід недопустимо обирати «авансом», в надії, що щось буде знайдено. З обставин, зокрема, видно, що організацією складу ст. 332 КК України займалися не підозрюваний, а інші особи, які, користуючись молодою легковажністю і недосвідченістю, просто його використали для отримання неправдивого документу. Охоплення намірами С. організації перетину кордону, так само як і його корисливий мотив, виглядають в клопотанні і доданих до нього документах непереконливо.

Обираючи вид більш м’якого заходу, слід, крім викладеного, зважити також на те, що С. має виключно позитивну репутацію, є діючим лікарем, потреба в яких зараз велика, позитивно характеризується як на роботі, так і вдома, має сім’ю і малолітню дитину. Є вагомі підстави сподіватись, що після того, що сталося, він більш обережно буде відноситися до звернених до себе прохань і впливів і буде уважно приглядатися до тих, з ким має справу, – йдеться у постанові суду

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк застосував до лікаря-невропатолога запобіжний захід у виді особистого зобов’язання, звільнивши його з-під варти негайно в залі суду.

До іншого підозрюваного, який був затриманий, як і лікар, суддя ухвалив тримання під вартою терміном на два місяці, встановивши розмір застави в сумі 214 720 гривень.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я не мріяв воювати, але нам не лишили вибору». 28-річний військовий і голова громади на Рівненщині
Наступна новина Шукала місто подалі від кордону з росією: лікарка із Запоріжжя розповіла, як приїхала на Волинь
Останні новини
Схожі новини