Підприємці проти жителів: у Луцьку виник конфлікт через спробу облаштувати ринок

Підприємці проти жителів: у Луцьку виник конфлікт через спробу облаштувати ринок
фото ілюстративне, джерело: runok.lviv.ua

На вулиці Львівській, 112 у Луцьку хочуть встановити 19 торгівельних павільйонів, через що виникли протиріччя між місцевими жителями та підприємцями.

Про це йшлося 4 липня під час засідання виконкому міської ради.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай розповіла, що усі МАФи будуть розташовані на земельній ділянці, яка належить підприємцю Юрію Крищуку, однак є лучани, які проти цієї ініціативи.

Член виконкому Олександр Серватович розповів, що розуміє ті сім’ї, які не хочуть ринку під вікнами, однак вважає, що варто стати на бік підприємців, які створять робочі місця та будуть сплачувати податки до бюджету міста. Він закликав підтримати цей проект рішення.

Представник мешканців вулиці Любомир Третяк зазначив, що через встановлення павільйонів і потік покупців рух на вулиці буде фактично перекритий, а доїзд до будинків буде обмеженим. «Основний обман цієї схеми у тому, що речі не називають своїми іменами. Це є ринок. Тому що встановлення ринку на ділянці житлового призначення неможливе, треба змінювати цільове призначення. Я розумію, що людям треба працювати. Нам там жити», – сказав чоловік.

Він розповів про те, що три тисячі підписів, які зібрали підприємці на підтримку розміщення павільйонів, є фейковими, їх нібито збирали студенти «у себе вдома» за певну оплату.

«На Львівській стільки людей не проживає», – додав Любомир Третяк. Представник підприємців Богдана Бондарчук натомість запевнила, що розміщення ринку принесе користь місту, на його території не продаватимуть алкоголь, буде відеоспостереження, охорона, озеленення та сучасне освітлення.

А Юрій Крищук пообіцяв, що все буде «тихо і красиво». Ще одна мешканка вулиці Львівської Вікторія Петрук спростувала інформацію, яку раніше озвучила Богдана Бондарчук на прийомі громадян секретарем міської ради Григорієм Пустовітом про те, що на Львівській нема торгових точок та перукарень. Вона перерахувала усі магазини, розташовані на відстані 50 метрів в обидва боки від місця, де планують розташування ринку.

Нагадаємо, дозвіл на встановлення торгівельних павільйонів вони намагаються отримати протягом року. Врешті члени виконкому не підтримали проект рішення. Підприємці почали кричати: «Ганьба!» та покинули залу засідань міської ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За лаштунками патрульної поліції Волині: ті, хто допомагає бути на сторожі громадського спокою. ФОТО
Наступна новина Волинському гірнику, який протестував під землею, стало зле, його доправили до лікарні
Останні новини
Схожі новини