Пік хвилі коронавірусу в Україні пройдено, далі буде зниження, – науковці

Пік хвилі коронавірусу в Україні пройдено, далі буде зниження, – науковці

Пік кількості нових виявлень COVID-19 за день в Україні минув. Початок зниження кількості летальних випадків можна очікувати наступного тижня.

Про це йдеться в огляді епідемічної ситуації Інституту проблем математичних машин і систем НАН України, повідомляє УНН.

«За тиждень 7-13 квітня в Україні було пройдено пік кількості нових виявлень за день. Хоча дані офіційної статистики можуть бути незначно спотворені через нерегулярність внесення застарілих випадків, але динаміка загальної кількості позитивних ПЛР-тестів вказує, що період плато пройдено і почалося зниження», – йдеться в матеріалах.

За летальними ж випадками піковий період ще не подолано, але початок зниження кількості смертей можна очікувати наступного тижня, вважають тут.

Крім того, за даними НАН, Україна також проходить піковий період за кількістю нових госпіталізацій.

Так, кількість нових госпіталізацій почала повільно знижуватись, але наповненість ліжок, забезпечених подачею кисню, все ще зростає.

«Поліпшення госпітальної динаміки очікується приблизно через 2 тижні», – йдеться в огляді науковців.

13 квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна сягнула піку третьої хвилі епідемії COVID-19, бо ситуація почала стабілізуватися. 

Нагадаємо, за останню добу в Україні 14 553 людей захворіло на коронавірус. Одужало за цей час 12 384 осіб, померло – 467


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Лікування від раку – це дуже дорого». Хвора волинянка благає про допомогу
Наступна новина У четвер частина Луцька буде без води
Останні новини
Схожі новини