Знищив 5 іранських дронів: пілот Karaya, який служив у Луцьку, став Героєм України

Знищив 5 іранських дронів: пілот Karaya, який служив у Луцьку, став Героєм України

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України військовому льотчику Вадиму Ворошилову з позивним "Karaya", який збивав над Вінниччиною дрони-камікадзе "Shahed-136" та відвів свій пошкоджений літак він населеного пункту.

Про це йдеться в указі Президента на сайті Глави держави. 

"Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Ворошилову Вадиму Олександровичу – майору", – йдеться в документі. 

Згідно указу, Ворошилов нагороджений "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу".

Зазначимо, 12 жовтня  "Karaya" знищив 5 іранських дронів та через пошкодження літака катапультувався на Вінниччині, попередньо відвівши винищувач від населеного пункту.

Вадим Ворошилов з 2016 до 2021 року служив у 204-й Севастопільській бригаді тактичної авіації, яка базувалася на Луцькій авіабазі, льотчиком (2016—2018), старшим льотчиком (2018—2020) авіаційної ланки авіаційної ескадрильї та начальником служби безпеки польотів служб (2020—2021).

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковельський суд закрив справу за позовом попа до батька загиблої медикині Олени Созонюк
Наступна новина У місті на Волині цьогоріч не буде святкової ялинки
Останні новини
Схожі новини