Ковельський суд закрив справу за позовом попа до батька загиблої медикині Олени Созонюк

Ковельський суд закрив справу за позовом попа до батька загиблої медикині Олени Созонюк

У Ковельському міськрайонному суді 8 грудня завершили розгляд справи, в якій священник Української православної церкви московського патріархату Святослав Чижук позивався до Василя Созонюка – батька загиблої на війні військової медикині Олени Созонюк, звинувачуючи його у побитті.

Про це повідомляє Суспільне. 

Підтримати батька загиблої військової медички із з села Обенижі Ковельського району, якого піп звинуватив у побитті, приїхали односельчани, військові та небайдужі люди.

Потерпілий у справі священник Святослав Чижук на засідання не з’явився. У суд він надіслав клопотання про відмову від обвинувачення із проханням закрити кримінальне провадження. Прокурор не заперечував, а обвинувачений Василь Созонюк та його адвокат наполягали на продовженні розгляду справи, щоби реабілітувати його й довести невинуватість.

Після видалення до нарадчої кімнати суддя Андрій Чалий зачитав ухвалу, у якій закрив кримінальне провадження проти Василя Созонюка у зв’язку з відмовою потерпілої сторони – священника.

"Клопотання потерпілого Чижука Святослава Васильовича (священника – ред.) про відмову від обвинувачення у кримінальному провадженні відносно Созонюка Василя Петровича у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 ККУ задовольнити", – сказав суддя.

Василь Созонюк розповів, що хоче подавати апеляційну скаргу на це рішення. Його адвокат Максим Ткачук говорить, над цим ще поміркують.

"Особа не вважається такою, що вчинила, оскільки немає рішення суду, яким би особу було визнано винною у вчиненні злочину, хоча одночасно і не було виправдано – от такий казус правовий", – додав адвокат.

Нагадаємо, священник УПЦ МП Святослав Чижук із Турійського села Обенижі, подав до суду на батька загиблої на війні медички. Василя Созонюка обвинувачують у завданні священнику легких тілесних пошкоджень. 14 листопада відбулося судове засідання по цій справі. Але тоді суд призначив нову дату засідання для розгляду цієї справи, аби допитати свідків та вивчити усі деталі справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Получив за загибшу» - віддай священнику МП. Репортаж із резонансного суду на Волині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбулися громадські слухання щодо проєкту бюджету громади на прийдешній рік
Наступна новина Знищив 5 іранських дронів: пілот Karaya, який служив у Луцьку, став Героєм України
Останні новини
Схожі новини