Після Томосу Предстоятелем УПЦ може стати колишній єпископ з Волині

Після Томосу Предстоятелем УПЦ  може стати колишній єпископ з Волині

Очолити Українську православну церкву, після отримання автокефалії, може вінницький митрополит Симеон (Шостацький), який до того десять років керував Володимир-Волинською та Ковельською єпархією УПЦ МП.

Про це пише Обозреватель.

Його кандидатура активно обговорюється представниками українського політикуму. Зокрема, уточнюється, що на Банковій активно просувають його на цей пост. Саме з цим, допускається, і пов’язані останні скандальні заяви керуючого справами УПЦ Московського патріархату, митрополита Антонія. Зокрема, він заявив про наявність листа від Вселенського патріархату до УПЦ КП і УАПЦ, згідно з яким, голови цих церков Філарет і Макарій нібито не можуть брати участь у виборах глави нової Української православної церкви.

Довідково:
Симеон (Володимир Шостацький) — архієрей Української православної церкви (Московського патріархату) із 1996 року, митрополит Вінницький і Барський із 2011 року. 4 травня 1996 року висвячений на єпископа Володимир-Волинського і Ковельського, керівника новоствореної Володимир-Волинської єпархії. 10 травня 2002 року зведений у сан архієпископа. Рішенням Священного Синоду Української православної церкви від 10 червня 2007 року призначений архієпископом Вінницьким і Могилів-Подільським, керівником Вінницької єпархії.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Протест у волинській школі: батьки не пустили дітей на уроки через директорку
Наступна новина У селі на Волині - новий випадок кору
Останні новини
Схожі новини