Після заяви Москаля МОЗ передасть Закарпаттю 10 тисяч вакцин від кору

Після заяви Москаля МОЗ передасть Закарпаттю 10 тисяч вакцин від кору

Після того, як очільник Закарпатської області Геннадій Москаль заявив, що в регіоні немає вакцин від кору, Міністерство охорони здоров'я скерує туди 10 тисяч вакцин.

Про це на брифінгу повідомив головний директор Центру громадського здоров'я МОЗ Володимир Курпіта.

– У зв'язку зі спалахом кору впродовж грудня-січня спостерігається зацікавленість і бум вакцинації. У зв'язку з цим вакцини використовуються значно швидше, ніж було заплановано регіонами.

До Закарпатської області передадуть до 10 тисяч вакцин з інших областей найближчим часом, – сказав Курпіта.

Він також повідомив, що наразі у МОЗ триває службове розслідування щодо нестачі вакцин у деяких областях, і додав, що міністерство регулярно перерозподіляє вакцини з одних областей в інші.

Нагадаємо, з понеділка, 22 січня, дитячі садки, школи і школи мистецтв у Тячівському районі на Закарпатті закрили на карантин через поширення кору.

За останніми даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, за перші три тижні 2018 року на кір захворіли 2084 людей – 1375 дітей і 709 дорослих. У січні в Одеській області померли троє людей: 1 дорослий і 2 дітей.

Рівень планової вакцинації суттєво зріс порівняно з минулим роком:  вакцинували 93,4% дітей одного року та 90,7% дітей 6 років.

Проте є діти інших вікових груп, які пропустили свої щеплення за календарем в минулі роки, і саме низький рівень вакцинації у минулі роки став основною причиною спалаху кору в Україні, кажуть у відомстві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Закарпатті чоловік жорстоко вбив власних батьків. ФОТО
Наступна новина У Рівненській області на смерть замерзли дві сестри
Останні новини
Схожі новини