Платити обличчям і прощатись з «полуничкою». Що нового пропонує ПриватБанк?

Платити обличчям і прощатись з «полуничкою». Що нового пропонує ПриватБанк?

Оновлений додаток «Приват24» із більшими можливостями. Новий спосіб безконтактної оплати – FacePay, який уже тестується в торгових мережах. Зміна дизайну пластикових карток.

ПриватБанк презентував ряд інновацій, які незабаром стануть доступними українцям. Престур «PrivatBank Innovation Day», під час якого розповіли про нові розробки, відбувся 12-13 вересня у центральному офісі банку у Дніпрі.

«Ми вже не просто банк. Ми – ІТ-компанія із банківською ліцензією». Такі слова прозвучали під час презентації нових розробок. І вони мають неабиякий резон, бо послуги ПриватБанку в Україні і справді вийшли за межі банківської сфери.

Ми відвідали захід і розповімо, що незабаром можуть очікувати клієнти ПриватБанку.

Кілька цікавих цифр про ПриватБанк:

25,8 млрд грн – чистий прибуток банку за січень-серпень 2019 року. У 2018 році така цифра становила 13,7 млрд грн (90% пішло на виплату дивідендів державі).

9,8 млн українців користуються додатком «Приват24».

1,9 млн трансакцій щодня здійснюють у додатку «Приват24». Для того, щоб провести таку кількість банківських операцій офлайн, потрібно було б 7,5 тисяч відділень банку.

Оновлений «Приват24». Нові кнопки, старий Олег Винник

Додаток «Приват24» створили у 2001 році, тоді він працював лише для web. Мобільна версія для Android з’явилася пізніше – в 2010 році. За цей час додаток став дуже популярним серед українців: він є на 80% усіх смартфонів, а за кількістю скачувань поступається лише вайберу та гугл-додаткам.

Уже в вересні клієнти банку зможуть оновити додаток (для iOS він уже доступний в AppleStore, версія для Android з’явиться невдовзі). У ньому збережені усі функціональні можливості попередньої версії, а також – додалося кілька нових.

Що саме зміниться у додатку «Приват24»?

  • Іконка. Замість логотипу банку тепер це – цифра «24» на чорному фоні.
  • Дизайн. Замість списку карток на головному екрані додатку тепер – дизайни карток, у тому числі – інших банків. Дизайн самої картки при цьому можна замінити (є кілька тем: від природи, котиків, спорту і мистецтва до зображень Олега Винника та Ірини Білик). Також картку можна приховати зі списку, якщо нею не користуєшся.
  • З’явилася темна тема. Тепер можна обирати: білий або чорний фон.
  • Операції «під рукою». На головний екран окрім іконок найпопулярніших операцій (поповнення мобільного, переказ на іншу картку, платежі) можна також додати іконки інших операцій чи сервісів, якими часто користуєтесь.
  • Переказ валюти. У меню «Курс валют» можна конвертувати валюту. Також на головний екран можна додати актуальний курс Нацбанку будь-якої валюти.
  • Копіювання реквізитів. Щоб скопіювати реквізити картки, тепер потрібно лише натиснути на них, і цифри будуть скопійовані в буфер обміну.
  • Автоматичні шаблони. Номери телефонів, які найчастіше поповнювались, як і номери карток, з якими здійснювались операції, тепер автоматично зберігаються в шаблони.
  • Розширена безпека. В розділі «Безпека» можна обрати різні налаштування для авторизації, у тому числі – вхід без пароля та TouchID.
  • Кнопка «Вихід». Раніше, щоб вийти із додатка, потрібно було закрити його. Тепер з’явилася окрема кнопка.
Оновлений «Приват24» презентував Сергій Харітіч, член правління ПриватБанку з питань електронного бізнесу
Команда, яка працювала над оновленням додатку «Приват24»
«Приват24» тепер має нове лого: зелена цифра на чорному тлі. 

 

Платіж FacePay. Розраховуватись «виразним носом» чи «милими ямочками»

ПриватБанк разом із Visa презентували новий спосіб безконтактного платежу – FacePay. Тобто – оплату обличчям.

«Раніше люди мали звичку йти у відділення банку і проводити там різні операції, знімати готівку. Зараз – хочуть, щоб все було в мобільному телефоні і нещодавно ми презентували безконтактну оплату PayPass. Але ми думаємо про те, що буде в майбутньому. І ми не знаємо, як будуть розвиватись технології надалі, можливо, мобільних телефонів не буде. Тому ми вирішили зосередитись на тому, що завжди залишиться в людини: її обличчя. Крім того, це питання безпеки, бо картку чи телефон можуть викрасти, а обличчя – ні», – розповів голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл.

Що таке FacePay24? Це система біометричної оплати, яка наразі тестується в кількох торгових мережах України (Hop Hey та АТБ). Вона дає можливість розраховуватись без жодних додаткових засобів (карток чи телефону), а лише подивившись у спеціальний планшет, встановлений на касі.

Для того, щоб почати використовувати FacePay24, треба активувати цю послугу в оновленому додатку Приват24. Система запропонує зробити три селфі із різних ракурсів, а також – обрати картку, яка буде прив’язана до «оплати обличчям».

Розробники запевняють, що система розпізнавання облич – безпечна. Її не розробляли «з нуля», а придбали в компанії Amazon.

Ідентифікація людини відбувається не просто за фото, а за багатьма параметрами (за зовнішнім виглядом, поведінкою, а також – місцем перебування людини, її вподобаннями, звичками тощо). Попереднє тестування показало, що систему не можуть «збити з толку» невеликі візуальні зміни, наприклад, окуляри чи кольорові лінзи, перуки та інший колір волосся.

Про біометричні платежі розповідали: голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл, регіональна менеджерка компанії Visa в Україні Світлана Чирва та генеральний директор торгової мережі Hop Hey (яка уже впроваджує FacePay) Дмитро Молчанов
Систему FacePay презентувала Христина Кармазіна, керівниця Напрямку електронної комерції ПриватБанку
Під час заходу учасники практикувалися: активовували систему FacePay...
...і відразу пробували «платити обличчям»

 

Нові пластикові картки. Прощаючись з «полуничкою»

ПриватБанк не змінював дизайн пластикових карток сім років. «Наші картки не те, що в школу могли б піти, а вже б навіть перший клас закінчити», – жартував керівник Напрямку інновацій банку Єгор Аветісов перед презентацією нового дизайну.

Нові платіжні картки ПриватБанку мають вісім варіантів кольорів і оснащені технологіями, які раніше використовувались лише для карток класу преміум. Усі картки підтримують можливість безконтактної оплати.

Як розповіли під час презентації, новий дизайн пластикових карток почали вимагати користувачі після того, як банк запустив «діджитал скіни» для цифрових карток у додатку «Приват24».

«Ми зробили можливість встановлювати на картки зображення «ікс-менів». Не думали, що це якийсь серйозний крок, але вже в перший день це зробило 60 тисяч людей! Після цього до нас почали звертатися із запитанням, коли можна буде замінити «обкладинку» пластикової картки. Разом із Mastercard ми шукали нові ідеї, проводили фокус-групи і сьогодні прощаємося з нашою легендарною полуничкою», – заявив член правління банку Олексій Шабан.

Нове «обличчя» пластикових карток презентував член правління банку Олексій Шабан
Про зміну дизайну карток просили самі користувачі. На фото – Єгор Аветісов, керівник напрямку інновацій
Цифрові картки давно отримали нові обкладинки на вибір. Навіть з Олегом Винником… Таку версію, до речі, частіше обирають чоловіки
Нові пластикові картки – у восьми кольорах
Учасникам заходу презентували 50 перших карток з новим дизайном

 

Бонус. А ви знаєте, як перекидати гроші в Телеграмі одним кліком?

Гроші можна перекидати з картки на картку ПриватБанку у чаті Телеграма.

Для цього необхідно спершу зареєструватися: викликати @ПриватБанкБот, написати чотири останні цифри картки, якою будете користуватися, підтвердити авторизацію (через код у смс). Від цього моменту ви зможете відправляти і навіть просити гроші у друзів через Телеграм.

Вибираєте чат із тим, кому хочете перекинути гроші (або ж отримати), пишете: @ПриватБанкБот (назву підтягує автоматично) і суму. Бот запитує, яку операцію ви хочете здійснити: відправити чи отримати гроші, клікаєте на потрібний варіант. Після цього людина, якій ви надіслали повідомлення, також повинна підтвердити операцію. Далі все відбувається автоматично.

 

PrivatBank Innovation Day. 12-13 вересня 2019

 

Текст: Людмила ЯВОРСЬКА

Фото: Ірина КАБАНОВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зняли прапор, який висів на підтримку полонених моряків
Наступна новина Біля луцької мерії на стіні малюють «дивних» звірів
Останні новини
Схожі новини