«По одному ми – ніхто». Що казав Ігор Палиця на форумі партії в Луцьку. ЦИТАТНИК

«По одному ми – ніхто». Що казав Ігор Палиця на форумі партії в Луцьку. ЦИТАТНИК
Ігор Палиця на форумі в Луцьку. Вересень 2021

Ігор Палиця та його колеги-обранці з фракції «За майбутнє у ВРУ зустрілися з депутатами та лідерами громад, які пройшли у ради Волині під стягами цієї політичної сили.

Партія заявила про себе тільки рік тому. Перший форум «За майбутнє» в Луцьку відбувся так само у замку у вересні 2020-го, напередодні місцевих виборів.

Цьогоріч політики зібралися підбити підсумки.

Ігор Палиця, лідер цієї політичної сили і екс-голова Волинської обласної ради, і відкривав форум своєю промовою, і закривав його.

«Перший» зафіксував найцікавіші його цитати.

 * * *

… «Ми сказали, що не будемо працювати на свою кишеню, ми – всі самодостатні і хочемо, щоб ви всі стали самодостатніми. І ви нам повірили. В кожній області. На Волині ви повірили мені, Степану Петровичу, Ірині Мирославівні, Ігореві Володимировичу, Рубльову, який непанятно де, чи з нами, чи не з нами» (нардеп Вячеслав Рубльов у парламенті член фракції «Слуга народу», але на форумі був присутній, – авт.).

 * * *

… «У нас є такий колега Ігор Чайківський, який сказав: «Ігоре Петровичу, все добре, але треба створити партію, треба іти у владу, брати владу і мати можливість робити те, що ми хочемо. Ігоре, Петровичу, ти знаєш, ми порадилися: ти її маєш очолити». Так мені знайшли роботу».

 * * *

… «Я хочу сказати про те, на що ви, можливо, не звернули увагу. Наша молода політична сила, якій рівно рік, взяла на виборах до обласних рад по всій Україні (а вибори до обласних рад – це в принципі те, що можна перекласти на вибори до Верховної Ради) 8%, зайнявши 4-те місце».

ЧИТАТИ РЕПОРТАЖ З ФОРУМУ: «Будемо чесними: ми відповідальні за Волинь уже рік». Як пройшов форум партії «За майбутнє»

 * * *

… «У нашій фракції сьогодні є дискусія. Мені кажуть: «Петровичу, ну, треба щось робити. Дивись, показують рейтинги, три дні назад вийшов рейтинг КМІСу, там Ляшко проходить, Гройсман проходить, Смешко проходить, а де ми? В нас 1%, ми нікуди не проходимо, нам не повірять люди». Я відповідаю: друзі, якби ми не мали совісті так само, як Смешко, Ляшко, Гройсман і розповідали казки, які ніколи не втіляться в життя, то, напевне, нам би якийсь відсоток малювали. Якби ми так само не мали совісті і працювали з цими соціологічними агентствами, щоб нас туди вмальовували, то, напевне, теж у нас би були якісь рейтинги».

 * * *

… «Якщо хтось підведе партію: з 30-го жовтня запрацює імперативний мандат, щоб ніхто не ображався, бо рішення будуть жорсткі, без апеляцій. Хтось не працює, не справляється чи підставляє партію, він буде виключений з лав депутатів партії. По-іншому не буде».

 * * *

«За цей рік, мені здається, ми нічого поганого в області не зробили, інакше вже б написали і було б чути».

 * * *

… «Вибори до Верховної ради, я думаю, будуть через два або, якщо щось зміниться, через три роки – і нам тако треба буде працювати й визначатися, як ідемо і хто іде, яка наша стратегія та ідеологія. Разом ми це зробимо, кожен буде думати: «За майбутнє»? Ну, немає рейтингу, піду я в іншу партію, а раптом візьмуть». Напевне, візьмуть, але хто ми там будемо, якщо будемо одні. Разом ми сила, по одному ми – ніхто.

Ми всі одна команда. Тут немає головних, немає підлеглих. Ми кожен відповідальний перед тими виборцями, які нас обрали. Ми не маємо права підвести довіру людей».

 * * *

… «Я хочу, друзі, насамперед нагадати, що ми домовлялися, що я йду на цю роботу тимчасово і в нас партія без лідерського типу. Тут немає Юлії Тимошенко, Петра Порошенка і всіх інших. Тут є тимчасово виконуючий обов’язки лідер партії. Я вже рік працюю, наступного року або через пів року її очолить якась інша людина, кого оберемо. Бо є 10 заповідей, і одна з них: «Не сотвори собі кумира». Палиця – це харашо, але мені вже незручно й було це чути. Бо перинатальний без команди не створився б. Я виконував іноді те, що вирішувала команда. Без команди неможливо нічого зробити. Без команди не зрушиш каменя з місця».

 * * *

… «Може, комусь здавалося, що ми не слухали. Ні, ми навпаки зразу обговорювали, який це законопроект і що треба зробити».

 * * *

… «Безумовно, нашій морально сильній команді не вистачає кількості, щоб ми могли голосувати за ці всі речі. Все треба зробити для того, щоб наступна Верховна Рада вирішили всі ті питання, про які ми говорили. В першу чергу, ми маємо закінчити процес децентралізації. Тому що представник президента – так, але голова обласної адміністрації, який ділить 600 мільйонів незрозуміло на що і за якими принципам, – ні.

Геокадастр, який призначається невідомо звідки, є смотрящі, які ділять землі ще до того, як їх передадуть в ОТГ, -  теж ні, я з цим не згідний.

І тут, Григорію Вікторовичу (Григорій Недопад, голова Волиньради, – авт.), ми ж знаємо всі прізвища смотрящих, які залишилися. Чому обласна рада не звернеться до правоохоронних органів, що біля голови адміністрації сидять якісь смотрящі, які розказують, куди кому що  давати, чому ви про це мовчите, я не розумію?

Нам треба приїхати на Волинь, щоб підняти ці всі питання? Ви всі знаєте, хто це робить, чому цей смотрящий до цього часу на Волині? Чому вони далі ділять землі, беруть відкати на дороги, чому про це все ви всі, 500 людей, мовчите? Ви сила, яка може перевернути все в цій області. Які смотрящі? І Зеленський, якщо буде знати, сам особисто дасть команду посадити цих смотрящих у в’язницю. Тому не сидіть тихо. Вода не потече під камінь. Не мовчіть, не бійтеся прокурорів, суддів, СБУ, поліції, смотрящих, не бійтеся їх, вони мають вас боятися!»

 * * *

… «Ми маємо змінювати світогляд. А для того, щоб це змінювати, нам не треба боятися».

 * * *

… «Говорити про це треба, боротися за це треба – і всі почують. І всі будуть бачити, що ми саме та команда, яка хоче все змінити. Я всім дякую, ми всі молодці, але треба не мовчати, розвиватися і йти вперед».

Записала Олена ЛІВІЦЬКА

Фото: Павло БЕРЕЗЮК


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Будемо чесними: ми відповідальні за Волинь уже рік». Як пройшов форум партії «За майбутнє»
Наступна новина В Україні – 4 647 нових хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини