По портрету щодня: волинська художниця вже понад 130 днів не випускає пензлик із рук

По портрету щодня: волинська художниця вже понад 130 днів не випускає пензлик із рук

Художниця з Володимира-Волинського Тетяна Токарєва-Асмолкова поставила за мету створити 365 картин за 365 днів. За втілення проекту взялася ще у березні.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Зараз у світі проходить такий челендж, коли фотографи виставляють портрети. Для них це набагато простіше. Для художникі це значно складніше, тому що треба знайти хоча б годинку-дві кожного дня», – розповіла Тетяна Токарєва-Асмолкова.

На її роботах зображені як відомі українці, так і іноземці, як сучасники, так і ті, хто жив у минулому. Та все ж – найбільше історичних постатей.

Читати також: 20 жінок створили комікс про… княгиню Ольгу. Серед них – волинянка

«Якщо малюєш якусь історичну постать, якої вже нема 200 років, тобі ніхто не зробить зауваження. Дуже складно малювати сучасників. Це мегаскладно», – наголошує мисткиня.

Уже 130 днів Тетяна не випускає з рук пензлика. І вже почала робити перші експозиції. Зараз якраз готується до виставки в Луцьку. 

На виставці представлять 12 картин, авторами яких є жінки. Їх планують продати на аукціоні через фейсбук, а виручені гроші передадуть на благодійність.

«Оскільки у одному проєкті збирається така кількість жінок, то сюди доплюсовується ще така річ, як благодійність. Тому що серце жінки – воно таке, що хоче обійняти весь світ, і ми подумали, що ми можемо чимось допомогти», – каже художниця Наталія Грабовецька.

Тетяна планує закінчити свій челендж і намалювати всі 365 портретів. Якщо їх викласти в один ряд – вийде смуга завдовжки 220 метрів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин виборов срібну медаль на чемпіонаті світу
Наступна новина Кому на Волині платять найвищу зарплату
Останні новини
Схожі новини