Кому на Волині платять найвищу зарплату

Кому на Волині платять найвищу зарплату
За рівнем зарплати Волинь випередила сім областей

На Волині середньомісячна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій із кількістю працюючих 10 і більше осіб у січні-червні становила 8195 грн (в Україні – 10027 грн), що на 19,4% більше, ніж у січні-червні 2018-го.

Про це повідомляють у Головному управлінні статистики у Волинській області.

За рівнем зарплати Волинь випередила Житомирську, Кіровоградську, Сумську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Чернігівську області.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві меблів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, машин і устаткування, у сфері фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,9-1,6 раза. 

Індекс реальної заробітної плати у січні-червні порівняно з відповідним періодом 2018-го становив 109,3% (в Україні – 109,8%).

Упродовж червня загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати збільшилась на 30,1% і на 1 липня 2019-го становила 24,9 млн грн, що дорівнює 1,7% фонду оплати праці, нарахованого за червень.

Вчасно не отримали заробітну плату 2,7 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, або 1,7% від середньооблікової кількості штатних працівників.

Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому по 8224 грн.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина По портрету щодня: волинська художниця вже понад 130 днів не випускає пензлик із рук
Наступна новина У Православної церкви України з'явилася офіційна газета
Останні новини
Схожі новини