Почали друкувати банкноти номіналом 1 000 гривень. Нові гроші з'являться в обігу 25 жовтня

Почали друкувати банкноти номіналом 1 000 гривень. Нові гроші з'являться в обігу 25 жовтня
Друк 1000-гривневих банкнот

У готівковому обігу з 25 жовтня 2019 року з’являться банкноти номіналом 1 000 гривень. Першочергово Нацбанк планує ввести у обіг близько 5 млн штук таких банкнот. Нині ж триває процес друку цих банкнот.

Про це розповів начальник управління організації виготовлення і захисту грошей Департаменту грошового обігу НБУ Володимир Тищенко, інформує пресслужба відомства.

«Банкнота номіналом 1 000 гривень має більше 20 елементів захисту, що дозволяють гарантовано підтвердити її справжність. Вона має як елементи захисту паперу, так і інноваційні поліграфічні елементи захисту, – пояснив Володимир Тищенко. – Найголовніші з них – «віконна» захисна стрічка та елемент SPARK. Це елементи з оптично-змінним ефектом: при зміні кута нахилу банкноти змінюється напрямок руху фонового зображення стрічки, а колір елементу SPARK поступово міняється від золотистого кольору до нефритового». 

Володимир Тищенко додав, що введення в обіг нової банкноти номіналом 1 000 гривень зробить розрахунки для громадян і бізнесу зручнішими, сприятиме зменшенню операційних витрат банківських установ та витрат на інкасацію.

«Це дозволить суттєво зекономити витрати Національного банку на друкування, зберігання, оброблення та перевезення банкнот», – зауважив він.

Нагадаємо, з 1 жовтня з обігу вилучили дрібні монети – номіналом 1, 2 і 5 копійок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обираємо героя вересня на «Першому»
Наступна новина У Луцьку буде новий сайт для стеження за маршрутками і тролейбусами
Останні новини
Схожі новини