«Почали пізно. Але до кінця року встигнемо», - замміністра про «велике будівництво» на Світязі

«Почали пізно. Але до кінця року встигнемо», - замміністра про «велике будівництво» на Світязі
Під час оглядин будівництва на базі ВНУ

На базі практик Волинського національного університету імені Лесі Українки «Гарт», що на березі озера Світязь, триває будівництво спорткомплексу.

Проект входить до програми «Велике будівництво», вартує 19 млн грн. З них понад 16 – державні гроші. Як будують єдиний у цьому регіоні Волині спорткомплекс, який зможе приймати спортивні змагання серйозного рівня, оглянули обранці Волиньради на чолі з головою ради Григорієм Недопадом під час дня депутата 14 серпня.

Цього ж дня разом із ними на «Гарті» побував і заступник міністра розвитку громад Іван Лукеря, який у супроводі заступника голови Волинської ОДА Ігоря Чуліпи інспектував підконтрольні об’єкти з так званого «Великого будівництва» на 2021 рік.

«База «Гарт» займає 6 гектарів землі біля озера Світязь. Зараз університет робить все, аби могти використовувати її в осінньо-весняний період. У планах проводити тут спортивні й туристичні збори. У рамках президентської програми тут для цього будують спорткомплекс, а університет, у свою чергу, в рамках цього ж проекту переоснащує опалення», - розповів волинським обранцям ректор ВНУ Анатолій Цьось.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що може громада? Про що говорили на коордраді для самоврядців Волині у п’ятницю 13-го

Так виглядає майданчик з «великого будівництва» у «Гарті»
Ректор Анатолій Цьось та нардеп Вячеслав Рубльов. 
Цього дня будівництво оглянули і волинські обранці

Вуз очікує, що результатом проектом буде збільшення рентабельності бази у два-три рази. Про це каже і заступник міністра. Іван Лукеря називає цей об’єкт «не соціальним, а економічним», бо від нього буде зиск громаді та університету.

Коментуючи «Першому» побачене у «гарті» Іван Лукеря зауважив, що враження має «стримані», бо на об’єкті затягують із фундаментом та земляними роботами.

«Тут враження стримані. Пізно почали земляні роботи і заливання фундаменту. Але після завершення земляних робіт є можливість їх пришвидшити, бо конструкція спортивної зали легка для збору. Це - сендвіч-панелі та металоконструкції. Тому я думаю, що цей об’єкт буде зданий до кінця року», - зауважує урядовець.

На Волині Іван Лукеря не вперше. Метою його поїздки каже, є намір проконтролювати будівельно-монтажні роботи на кожному з об’єктів «Великого будівництва».

Іван Лукеря (справа) інспектує об’єкт

«Вивчаємо проблематику, дивимося, наскільки ефективно працюють підрядні організації і обласна державна адміністрація, органи місцевого самоврядування, щоб вчасно і ефективно завершити всі об’єкти, заплановані на 2021 рік.

На Волині цього разу ми інспектували школу в Башликах. Це надзвичайно важливий для нас об’єкт. Є ряд зауважень. Вони не потребують коригування проекту, треба буде доопрацювати певні речі в частині інклюзії, дизайнерських рішень, благоустрою – все для того, щоб у жовтні, коли школа буде відкрита, вона була дійсно національного рівня.

Також оглянули приймальні відділення лікарень. Відділення обласної лікарні вже введене в експлуатацію. Міської – незабаром буде введене.

Третє – спортивні комплекси в Торчині та тут, в «Гарті». Це теж ті об’єкти, які мають бути здані у 2021 році», - зазначив заступник міністра.

Фото: Ірина КАБАНОВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині браконьєри вбили козулю
Наступна новина Які продукти подорожчали на Волині. Перелік
Останні новини
Схожі новини