«Починайте святкувати Різдво 25 грудня і закінчуйте 7 січня», – Михаїл

«Починайте святкувати Різдво 25 грудня і закінчуйте 7 січня», – Михаїл

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл закликав не переносити дату святкування Різдва, аби не розділяти суспільство.

Про це він розповів у вівторок, 18 грудня, під час прес-конференції у Луцьку.

«Дата святкування Різдва – це найболючіше для суспільства питання. Більше, ніж об’єднавчий собор. Поки ми повинні залишатись так, як звикли. Хоча, Константинопольський патріархат, як і переважна більшість церков світу, святкують Різдво, згідно з Григоріанським календарем, 25 грудня. Всі церкви святкують Різдво Христове 25 грудня, але за різними календарями. У нас за Юліанським календарем 25 грудня наступає 7 січня. Це в нас такий абсурд від радянської влади», - зауважив митрополит.

«Поки я вважаю, не треба календар піднімати, інакше він розділить суспільство. Починайте 25 грудня святкувати і закінчуйте 7 січня. А, щоб не було непорозумінь, починайте піст 14 листопада і закінчуйте 24 грудня. Тоді не буде гріха в тому, щоб заснути під ялинкою», - зазначив духівник.

«Ми потім визначимось, але зараз краще не конфліктувати через це питання. Якщо хочете відсвяткувати 25 грудня, будь ласка, я відкрию храм, привітаю, разом поспіваємо колядки», - додав він.

Читати також: Як у Луцьку святкуватимуть Новий рік та Різдво. ПРОГРАМА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На 40-му в Луцьку збираються звести нову багатоповерхівку
Наступна новина Михаїл розповів про стосунки з Єпіфанієм
Останні новини
Схожі новини