Михаїл розповів про стосунки з Єпіфанієм

Михаїл розповів про стосунки з Єпіфанієм
Митрополит Епіфаній (фото: BBC.com)

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл заявив, що визнає владу нового предстоятеля Православної церкви України, митрополита Єпіфанія.

Про це він розповів у вівторок, 18 грудня, під час прес-конференції у Луцьку.

Нагадаємо, у суботу, 15 грудня, у Києві відбувся собор, під час якого створили Православну церкву України. Митрополит Михаїл був одним з кандидатів на предстоятеля нової структури. Однак він зняв свою кандидатуру на користь митрополита Єпіфанія.

«Я законослухняний, визнаю митрополита Єпіфанія, як предстоятеля Православної церкви України. В нас з ним немає ворожнечі. Це просто було змагання за посаду предстоятеля нової церкви», - зазначив митрополит Михаїл.

Читати також: «Я від бажання стати предстоятелем не відмовляюсь», - митрополит Михаїл

«У нас не так, як в політиці. В церкві ворогів немає, просто в кожного є своє бачення розвитку. Разом з патріархом Філаретом вони хотіли отримати владу, щоб втілити свої задуми, я – щоб втілити свої. З ноу-хау – дитяча церква. Це служіння певній частині суспільства, зокрема мамам з дітьми до двох років», - пояснив духівник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Починайте святкувати Різдво 25 грудня і закінчуйте 7 січня», – Михаїл
Наступна новина «У маршрутках заборонять гучні розмови», – головний транспортник Луцька Володимир Степанов
Останні новини
Схожі новини