«Починаю ходити». У луцькій лікарні 95-річній пацієнтці замінили суглоби

«Починаю ходити». У луцькій лікарні 95-річній пацієнтці замінили суглоби

У Луцькій міській клінічній лікарні у відділенні травматології та ортопедії провели два ендопротезування (заміну суглобів) 95-річній пацієнтці. Жінка отримала перелом шийки лівої стегнової кістки, до того ж минулого року вона поступила у лікарню з аналогічною травмою правої стегнової кістки. Тоді ж їй провели перше ендопротезування і вона встигла добре відновитися.

Про це йдеться на сторінці медзакладу.

- Цікаво, що у грудні 2020 року вона поступала до нас з аналогічним переломом шийки правої стегнової кістки, - розповідає завідувач відділення Тарас Куровець, - тоді теж було проведено біполярне ендопротезування. Хвора гарно відновилася після травми. Ходила вже без палочки. І ось знову травма вже іншої ноги.

У лікарні розповідають, що для старших людей, а тим більше для 95 років, це значна травматизація і єдиний вихід - це ендопротезування. Наразі, хвора почуває себе задовільно, ходить за допомогою ходунків і сподівається дожити до 100 і більше років.

- Мене звати Наталія Петрівна, народилася 16 лютого 1926 року напишіть, - просить пацієнтка, - живу сама, дуже люблю чистоту. Ввечері підійшла до балкона, щоб прибрати і впала. Родичі привезли сюди. Зробили операцію. Починаю ходити. За це дуже дякую лікарям! Дай, Боже, їм здоров‘я і мені!

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку наступного тижня почнуть ремонтувати ще один двір
Наступна новина Що можна ввозити та вивозити при перетині митного кордону України
Останні новини
Схожі новини