Похмуро і з морозом: якою буде погода у Луцьку в перші весняні вихідні

Похмуро і з морозом: якою буде погода у Луцьку в перші весняні вихідні
Фото ілюстративне, джерело - Волинь24

У перші весняні вихідні, 2 та 3 березня, у Луцьку обіцяють похмуру погоду, яка проясниться тільки ввечері.

Також синоптики прогнозують, що опадів у ці дні не буде, пише Sinoptik.

У суботу, 2 березня, у Луцьку середня температура вночі сягне позначки -4, а вдень – 0 градусів.

Народний прогноз погоди: 2 березня вшановується пам'ять великомученика Федора Тирона і праведної Маріамни. У давнину вірили, що дивитись вечором на небо у цей день не варто, інакше побачена на Федора зірка, що падає, може означати важку хворобу. Перший раз у році можна побачити купчасті хмари; сіра ворона, відчуваючи прихід тепла, починає будувати гніздо. Люди живуть очікуванням тепла, але зима ще нагадує про себе раптовими морозами. "Яка погода у цей день, такому і літу бути".

У неділю, 3 березня, вже вранці небо у Луцьку затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Цього дня температура вночі опуститься до –3 градусів, вдень – до +6.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять святителя Лева, папи Римського і святителя Агапіта, сповідника. У минулі часи говорили: "Розпушилась верба, зимі немає ходу до селянського двору". У цей день вшановували пташку-вівсянку "вісницею швидкого тепла славилась вона", селянки пекли вівсянички (пиріжки з вівсяної муки). Наші пращури намагались побачити якомога більше вказівок на швидкий прихід тепла, очікуючи весни і відродження природи.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вихователь дитсадка більше заслуговує на премію, ніж радник міського голови», - Богдан Шиба
Наступна новина Медики пояснили, чим може бути небезпечне хропіння
Останні новини
Схожі новини