12 історій тварин, яких врятували у Луцькому зоопарку. ФОТО

12 історій тварин, яких врятували у Луцькому зоопарку. ФОТО
фото з допису в Facebook

У Луцькому зоопарку показали своїх підопічних, які потрапили до звіринцю у критичний для їхнього життя та здоров’я час.

Історії кожного опублікували на офіційній сторінці Луцького зоопарку у Facebook

«Зима, холод і голод. Коли до тварин з покинутого пересувного зоопарку, залишеного напризволяще на Рівненщині, добралися зоозахисники, чимало з них уже загинули. А інші були на межі життя і смерті.

Досі сльози навертаються на очі, коли ми згадуємо, як ведмеді, які нормально не розвинулися через те, що все життя провели у малій клітці, шарахалися від апельсинів. Їхня поведінка вказувала на те, що до цього у них кидали лише предмети, які завдавали тваринам болю. Клишоногі зараз виглядають розкішно, а у перші дні перебування в нас, коли до них підходиили годувальники, забивалися в куток. Очевидно, що тоді людина асоціювалася у них лише зі стражданнями», – зазначають у дописі. 

Читати також: У Луцькому зоопарку - трійко «новосельців». ФОТО

Нині у Луцькому зоопарку з того «концтабору» – ще чорнобурка та рись. Остання, до речі, ледь вижила, була під крапельницями, від нестачі їжі втратила зуби. Вона довго-довго навіть у своєму вольєрі у нас не гуляла, а ховалася у будиночок для ночівлі і злякано визирала звідти на відвідувачів. Її страх теж носив імення «людина»…

А ще відвідувачі зоопарку добре пам'ятають історію ведмедя, який далекого 2011-го наробив переполоху, розгуляючи поблизу Брища! Він теж у нас звіринцю – живе та тішить своїми витівками.

Улюблениці наймолодших відвідувачів – грайливі білочки – з'явилися у закладі не всі разом. Одні випали з дерева малятами, коли його спиляли. Інші десь поранилися, тож їх приносили ті, хто знаходив знесилених малят. Нині мають власний вольєр, де ніколи не буває спокою. Бо непосиди вони ще ті!

Читати також: Чим годують тварин у Луцькому зоопарку. ВІДЕО

У кожного лелеки і лебедя, принесенного до зоопарку, – своя трагічна історія. Браконьєри, хижаки, хвороби…. І якби не опіка у зоопарку, на жаль, ніхто з них не вижив би.

«Ми вчилися і таки зуміли врятувати малесеньких дикого хом'яка, зайченят, їжачат, совенят, боривітрів, диких каченят… За життям кожного із них – чиїсь години важкої праці, хвилювань, спроб, помилок та врешті такого трепетного «Все, вже виходили!»

І нестерпно боляче, коли є втрати у колекції. Причому в рази прикріше, коли вони на совісті тих горе-любителів тварин, які через свій егоїзм підло дають мавпам цукерки чи цигарки, напихують травоїдних хлібом або й узагалі піднамають руки-ноги на тих, хто не може дати їм достойного відпору. 

Тож і сьогодні, і щодня звертаємося до кожного з вас – будьте справді людьми, маленькими вчинками, до яких належить і щоденне піклування про братів наших менших, перетворюйте цей світ у затишний дім для усіх живих істот. Бо ціна цього всього дуже висока – майбутнє плети Земля, на який житимуть наші діти, онуки та їхні нащадки», – звертаються працівники зоопарку до своїх відвідувачів. 

Довідково: Всесвітній день тварин (англ. World Animal Day) — міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їхнього добробуту, що святкується кожного року 4 жовтня. Крім того, Всесвітній день тварин — це нагадування людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Monatik підкорює сцени найпопулярніших телепроектів країни. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Лучанин вразив суддів на шоу «Король десертів». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини