Показали, як починає затоплювати заплаву річки Стир поблизу Луцька 

Показали, як починає затоплювати заплаву річки Стир поблизу Луцька 

В околицях Луцька поволі починає підтоплювати заплаву річки Стир та низовини.

Попри те, що річка Стир у місті ще тримається в допустимих межах течії, навколишні низовини починають перетворюватись у суцільне водне плесо з суміші багнюки і талого снігу.

У цьому можна пересвідчитись, поглянувши на відео, яке відзняло видання Перший.

Так, з висоти пташиного польоту можна побачити мальовничі краєвиди Луцька та околиць, а також помітити і небезпеку, яку несуть місту талі води з приходом потепління. Це – ймовірність масштабного підтоплення.

Зокрема, вже помітно, як у районі села Рованці починає заповнюватись водою заплава річки Стир.

Попри це в управлінні ДСНС у Волинській області поки що не фіксують ситуацію, як критичну.

Так, у прес-службі повідомили, що з зараз робота зосереджена в районах області, де організовано обстеження населених пунктів та мікрорайонів на наявність штучних перепон у водовідвідних системах, що можуть спричинити підтоплення під час водопілля.

За даними прес-служби ДСНС у Волинській області, загалом до обстеження населених пунктів та територій з початку періоду сніготанення уже залучено більше 60-и фахівців цивільного захисту та 84 працівники комунальних підприємств. Всього перевірено готовність понад 462-х систем (каналів) для відведення поверхневих стічних вод в районах та 511 зливових каналізаційних та дренажних систем в містах. Ця робота проводилась у 862-х населених пунктах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутат Волиньради Вячеслав Рубльов звітує перед громадою
Наступна новина Гілочки замість кришки: як у Нововолинську «зачинили» люк. ФОТО
Останні новини
Схожі новини