Депутат Волиньради Вячеслав Рубльов звітує перед громадою

Депутат Волиньради Вячеслав Рубльов звітує перед громадою

Звіт депутата Волинської обласної ради Вячеслава Рубльова про роботу у 2017 році

Обраний депутатом Волинської обласної ради на виборчому окрузі №53 від Волинської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українського об’єднання патріотів – УКРОП».

Голова фракції «УКРОП» в обласній раді, голова тимчасової контрольної комісії облради з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волині, член постійної комісії обласної ради з питань майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та консультант з протидії та запобігання корупції Волинської обласної ради.

Найголовнішими досягненнями за рік роботи очільник фракції УКРОПу, радник голови облради Вячеслав Рубльов вважає спільну працю для покращення роботи волинських комунальних підприємств та відновлення роботи КП «Волиньагроліс», отримання спецдозволів на видобуток природних ресурсів. Це допоможе реально наповнювати бюджет

Медицина

Вячеслав Рубльов великі зусилля спрямовує на потреби медичної сфери області. За словами депутата, дуже багато років на комунальні заклади охорони здоров’я влада не звертала увагу.

«Були лиш окремі установи, яким виділяли кошти на ремонти, обладнання чи інші потреби. Нинішній склад депутатів обласної ради, яку очолює Ігор Палиця, зацікавлений у тому, щоб забезпечити медичну галузь усім необхідним і працювати для волинян», – підкреслює Вячеслав Рубльов.

За його словами, важливо аби обранці громади робили усе можливе, щоб такі заклади, як обласна дитяча лікарня, обласна інфекційна лікарня, обласний госпіталь ветеранів війни, геріатричний пансіонат, Луцький гарнізонний військовий госпіталь не залишалися без життєво важливих медикаментів, особливо для наймеш соціально захищених пацієнтів.  Тому Вячеслав Рубльов з готовністю відгукувався на звернення керівників цих медичних закладів та ініціював безоплатне виділення необхідних препаратів.

Широкий спектр ліків передали, зокрема, Волинському обласному госпіталю ветеранів війни, в якому проходять лікування люди похилого віку, ветерани Афганістану та АТО. Неодноразово надавали антибіотики, анальгетики, інфузійні розчини, протикашльові засоби, речовини для реабілітації.

Голова фракції УКРОП Вячеслав Рубльов звернув увагу також на потреби маленьких пацієнтів лікарень із дитбудинків, зокрема, немовлят.

«Їм нікому допомогти. Не можна переносити всі турботи за цих дітей на медперсонал. Дітки, які потрапляють до лікарень із дитбудинків, не мають елементарного. А немовлятам потрібні підгузки, дитячий крем, вологі серветки», – акцентував депутат.

Депутат активно відстоює відновлення та ремонт медичних закладів. Так, у 2017 році Вячеслав Рубльов ініціював виділення коштів на капітальний ремонт відділення крапельних інфекцій в обласній інфекцій лікарні. Також обранець громади не залишився осторонь проблем пологового відділення Ківерцівської райлікарні, палат для породіль у які теж потребували капітального ремонту.

Важливою ланкою медичного обслуговування депутат вважає первинну медицину, тому сприяє, аби депутатський корпус виділяв кошти з обласного бюджету для підтримки сільських амбулаторій. В результаті роботи депутатського корпусу, доведено до ладу приміщення Сенкевичівського медзакладу, що на Горохівщині.

Ініціативи

Вячеслав Рубльов став автором проекту рішення Волинської обласної ради про визнання бійців-добровольців учасниками антитерористичної операції та ініціював звернення до колег з міських (міст обласного значення) та районних рад Волині з проханням ухвалити аналогічні рішення. Це забезпечувало б воїнів-добровольців гарантіями соціального захисту.

Голова фракції партії УКРОП у Волиньраді Вячеслав Рубльов наполягав на зверненні депутатів облради до правоохоронних органів через бездіяльність виконавчих органів влади в напрямах, що стосуються землі, особливо територій ландшафтник заказників. За його словами, правоохоронні органи мають здійснювати  контроль і не допускати зміни цільового призначення землі та її розпродування. Відповідні рекомендації місцевим органам влади  були прийняті депутатами Волинської облради.

Депутат виступив проти запровадження тіньового ринку державної землі, який і без того непрозорий, та надання необмежених повноважень Держгеокадастру, що були фактично передбачені ухваленою Кабінетом Міністрів Стратегією удосконалення механізму управління у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Документ обмежував термін дії договору оренди землі для земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності та для меліорованих земель, порушував права на землю не тільки пересічних громадян, а й учасників АТО.

Вячеслав Рубльов ініціював звернення до президента, голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра із вимогою скасувати відповідну постанову Кабінету Міністрів України, врегулювати питання земель пасовищ та в найкоротші терміни накласти мораторій на зміну їхнього цільового призначення шляхом ухвалення закону № 4355, який передбачає передачу таких земель у розпорядження сільських, селищних рад та місцевих громад, а також провести інвентаризацію земель Міністерства оборони України та до завершення антитерористичної операції в країні заборонити Держгеокадастру змінювати цільове призначення та форму власності цих земель.

Депутат виступає проти роботи, так званих, інтерактивних клубів із гральними автоматами. В результаті прохання жителів Луцька, Вячеслав Рубльов звернувся з депутатським запитом до начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги та начальника головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Світлани Савчук із проханням здійснити перевірку у Луцьку інтерактивних клубів (закладів, в яких знаходяться «легальні гральні автомати»), які попри правову заборону продовжують діяти й далі, зокрема, й нелегально під виглядом інтернет-кафе та покерних клубів. 

Голова фракції партії УКРОП в облраді Вячеслав Рубльов продовжуєвідстоювати комунальну сферу. Зокрема, після того, як через дії державних виконавців був накладений арешт на всі рахунки одного з найбільших підприємств міста Луцька ДКП «Луцьктепло» з метою стягнення коштів у сумі 28,2 мільйона гривень на користь компанії, з якою комунальне підприємство не мало жодних господарських стосунків, депутат звернувся до Міністра юстиції, аби той розглянув питання щодо невідповідності займаній посаді начальника головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика.

Адже через такі дії держслужбовців існувала реальна загроза виникнення соціального загострення, пов’язаного з можливою відсутністю опалення, та протести працівників комунального підприємства у разі заборгованості із заробітної плати. Результатом депутатського звернення, Валентина Кухарика звільнили з посади, а рахунки ДКП «Луцьктепло» були розблоковані.

Соціальна сфера

Головним завданням для себе і депутатів обласної ради Вячеслав Рубльов бачить у завершенні робіт на важливих для громад соціальних об’єктів, які розпочали зводити, проте не добудували, зокрема, закладів освіти та медицини. Тому ініціював при розподілі бюджетних коштів виділення грошей саме на такі дитсадки, школи, ФАПи.

Особливу увагу приділяє депутат також реалізації програм енергозбереження в освітніх та медичних закладах області. За сприяння Вячеслава Рубльова на заміну вікон у Шельвівській школі Локачинського району депутати Волинської облради виділили 200 тисяч гривень.

Депутат відвідує громади регіону, аби дізнатися потреби місцевих жителів та сприяти їх вирішенню. Так, в селі Конюхи Локачинськогорайону для громади було важливим ремонт місцевого клубу і створення спортивного поля, вирішення питань з вуличним освітленням та шкільною котельною. Тож саме на ці цілі депутат відстоював виділення коштів із обласного бюджету.

Для жителів Баївської сільської ради Луцького районунайгострішою проблемоюбуло відсутність асфальтованого покриття та транспортного зв’язку з Луцьком і ремонт будинку культури. Вячеслав Рубльов порадив виготовити проектно-кошторисну документацію для клопотання перед обласною радою про виділення коштів. А також обговорив проблеми будинку культури з головою Луцької районної ради Валентином Приходьком, аби районна рада виділила 100 тисяч гривень з бюджету на опалення.

Вячеслав Рубльов активно сприяє виділенню коштів із обласного бюджету для підтримки соціальних об’єктів області, зокрема, дошкільних навчальних закладів.

Крім того, Вячеслав Рубльов став ініціатором збільшення депутатських фондів. Як відомо, для кожного депутата Волиньради передбачено 50 тисяч гривень в рік, які обранець громади може використати для надання адресної допомоги волинянам, які потрапили в складні життєві обставини.

Вячеслав Рубльов виступає за те, аби ці фонди були збільшені вдвічі – до 100 тисяч. З його слів, 50 тисяч гривень депутатського фонду, як правило, закінчуються вже в середині року, після чого депутат більше не має змоги допомогти громадянам. А люди, які потрапили в складні життєві обставини (стихійне лихо, важка хвороба тощо), часто потребують невідкладної допомоги і іншої можливості вирішити їх проблеми, як терміново виділити кошти, - немає.

Екологія

Вячеслав Рубльов на сесії обласної ради ініціював звернення до НАЗК, МВС, Генпрокуратури, Мінекології щодо критичної ситуації, пов`язаної з переробкою залишків тваринного походження на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод», через яку забруднюється не лише прилегла територія, а й річка Турія.

На території підприємства перебувало близько 2 тисяч тонн відходів, 900 тонн закомпостовано в ямах, із них 50-60 тонн – кістки. Зона лиха розширювалася, адже підприємство потай вивозило рештки тварин на поля, у ліси, в кар’єри сусідніх населених пунктів. Ковельчани стверджують, що люди, які мешкають неподалік «заводу смерті», частіше хворіють на онкологію, мають хронічні проблеми з органами дихання.

В результаті депутатського звернення, до Луцька приїхала урядова комісія на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим. Він повідомив, що розглядається варіант захоронення решток тварин на території військового полігону Поворськ, виділення коштів із Держрезерву на утилізацію залишків на заводі. 

Не залишився байдужим керівник УКРОП у  Волиньраді ще до однієї екологічної проблеми регіону – несанкціонованого відвантаження львівського сміття на території областіпісля трагедії на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів.

Відтак ініціював зверненнядепутатів облради та голів райрад до голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика та начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги із вимогою посилити перевірку патрульною поліцією великогабаритного транспорту, який курсує територією Волині, а від управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації та Державної екологічної інспекції у Волинській області – надати звіт щодо ситуації з несанкціонованим вивезенням львівського сміття на територію Волині, а також провести оцінку впливу його на навколишнє середовище.

Голова фракції УКРОП в обласній раді виступав із різкими заявами і зверненнями до екослужб регіону щодо дослідження впливів на здоров’я лучан викидів підприємства «БІО ПЕК», розташованого на території Гнідавського цукрового заводу.

Як відомо, Гнідавський цукровий завод має договір із Луцьком на відкачування фекальних відходів на очисні споруди біля села Гірка Полонка. Після відкриття на території заводу підприємства з виробництва біоетанолу на фільтраційні поля, крім каналізаційних стоків, почали викидати ще й його відходи – мелясну барду.

Наслідки хімічної реакції між викидами відчувало все місто.Лише після чисельних звернень екологічні служби отримали завдання від голови облдержадміністрації припинити роботу заводу.

Спорт

Вячеслав Рубльов одним з пріоритетів у роботі вважає розвиток спорту на селі. Адже, за його словами, це пропагує здоровий спосіб життя, проявляються таланти гравців, які дають їм квиток до кращого майбутнього в спорті. Депутат відвідує місцеві турніри з футболу, змагання з легкої атлетики, та спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» активно сприяє тому, аби юні спортсмени отримали не тільки спортивну форму, а й атлетичне спорядження для занять спортом.

«На жаль, наша держава не підтримує спорт на селі, тому це доводиться робити благодійним організаціям, як от фонд «Тільки разом». Саме тому і фонд, і ми, депутати обласної ради, надаємо перевагу розвитку спорту на селі. Це будівництво та облаштування дитячих і спортивних майданчиків, придбання спортінвентарю, форми», – стверджує Вячеслав Рубльов.

Культура

Вячеслав Рубльов переконаний, що державна та обласна влада мають піклуватись про збереження архітектурних пам’яток Волині, бо це наша історія, наша гордість, це те, що зробить регіон привабливим для туристів.

Депутат виступив з клопотанням на сесії Волинської обласної ради про виділення 25 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію для здійснення реставраційних робіт і на включення церкви святого Архистратига Михаїла, що в селі Кисилин Локачинського району (датується ХVII ст.), в програму відновлення історико-культурних пам’яток.

Також Вячеслав Рубльов не залишає поза увагою історичні пам’ятки в селі Олика Ківерцівського району – костел та замок Радизивіллів. Зокрема, з бюджету обласної ради вже 2 роки поспіль виділяють кошти на проектно-кошторисну документацію для цього костелу.

«У 2017-ми депутатський корпус знову виділив ці кошти, але через бюрократію та небажання чиновників працювати, тендерні процедури тривають, бо розпорядником грошей є управління культури облдержадміністрації. Попри перешкоди з боку українського чиновницького апарату, роботи з відновлення продовжуються і ми всіма можливими способами намагаємося долучитися до цього грандіозного проекту», – наголосив Вячеслав Рубльов.

Благодійність

Голова фракції УКРОП в обласній раді Вячеслав Рубльов постійно долучається до формування гуманітарних вантажів для бійців, які захищають Україну в зоні бойових дій на сході держави, а також дітям зі школи-інтернату у Слов’янську. Надавав для поїздок волонтерів пальне та кошти на придбання теплогенератора.

Активісти центру «Серце патріота» благодійну допомогу доставляли у батальйон Кульчицького (Попасна) та різні підрозділи 14-ї бригади в Новому Айдарі, Щасті, Макаровому, Станиці Луганській, воїнам у Бахмуті, які забезпечували торговельну блокаду окупованих територій.

Для потреб волинян, які служать у складі 14-ї окремої механізованої бригадита Калинівського вертолітного полку, разом з волонтерами «Спілки воїнів АТО Волині» та «Центру допомоги учасникам АТО», збирав медикаменти, продукти харчування, засоби гігієни та одяг.

Спільно з депутатом Луцької міської ради, укропівцем Сергієм Шкодою Вячеслав Рубльов придбав котел для сім’ї загиблого героя Ігоря Філіпчука, який з початком революції поїхав на Майдан, а, коли почалися бойові дії в Україні, разом із бійцями «Айдару» пішов воювати за Україну.

Всі звіти депутатів

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутат Волиньради Микола Бущук звітує про депутатську діяльність
Наступна новина Показали, як починає затоплювати заплаву річки Стир поблизу Луцька 
Останні новини
Схожі новини