У Луцьку науковець розповідав про рослини-прибульці

У Луцьку науковець розповідав про рослини-прибульці

У суботу, 22 жовтня, у Луцьку в кав’ярні  UNO презентували книгу та лекцію науковця Олексія Коваленка. Захід організувала команда Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» разом із видавництвом «Віхола».

Про це розповідають організатори.

«Сьогодні поєдналося усе: я дуже люблю ботаніку та кулінарію, тому будемо говорити про усе це», - розпочав свій виступ гість з Києва. Організатори влаштували формат вечері, усім присутнім подали боули та авторський чай. Своєю чергою, біолог Олексій Коваленко розповідав про походження та особливості кожного складника, який є на тарілці чи в чашці у відвідувачів. 

Автор книг «Фрукти проти овочів» та «Рослини-прибульці» працює в Національному науково-природничому музеї НАН України, де займається науковими дослідженнями, проводить лекторії та освітні інтерактивні програми. У вільний від роботи час активно популяризує ботаніку — веде блог і Youtube-канал «Довколаботаніка», сторінку «Ботанік у кедах».

Розпочав він з його одного у найулюбленіших фруктів - авокадо. «З ботанічної точки зору розділення рослин на фрукти та овочі –  це дуже складне та дискусійне питання. Я цьому навіть книгу присвятив», - жартує науковець. Бо ж, власне, і авокадо багато хто вважає саме овочем та додає його у салати. До речі, з погляду ботаніки баклажан і кабачок також фрукти.

У Бразилії, Філіппінах та інших регіонах авокадо використовують у десертах та навіть солодких напоях. 

До речі, «серце борщу» – буряк – як культурна рослина походить з Середземномор'я. Але є інформація, що в дикому стані він ріс і на території Криму та центральній частині України, але його не одомашнювали.

На усіх заходах «Фронтери»  збирають кошти на Волонтерський штаб «Ангар». Тож цього разу вдалося зібрати 2 879 гривень на потреби ЗСУ.

Читайте також: У волинському виші презентували мистецьку виставку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка – чемпіонка Європи з боксу
Наступна новина Морпіх з Волині розробляє безпілотники
Останні новини
Схожі новини