«Поки там хворі з ковід, ніхто його не відремонтує». Любешівська лікарня про жахливий туалет

«Поки там хворі з ковід, ніхто його не відремонтує». Любешівська лікарня про жахливий туалет
Туалет в інфекційному відділенні Любешівської лікарні

У Любешівській лікарні пояснили, чому на два поверхи пацієнтів з коронавірусом – один туалет і той – в поганому стані.

Про це «Першому» розповів директор Любешівської центральної районної лікарні Богдан Іванів.

Нагадаємо, пацієнтка інфекційного відділення цієї лікарні Ніна Швейко розповіла про погані побутові умови:

«Люди з двобічними пневмоніями переважно старшого віку змушені ходити в один спільний для чоловіків і жінок санвузол, який знаходиться в холодному коридорі, де відкриті двері на вулицю ( бо запах)...І він один-єдиний на два поверхи людей, постійно черга».

Душ по годинах і один туалет на 43 пацієнти

Директор лікарні розповідає, що для хворих на коронавірус відвели гінекологічне, а також частину хірургічного відділення. Зокрема, ту частину хірургічного відділення, де немає туалету. Тому на двох поверхах, які відведені для лікування COVID, наразі є лише один туалет. Ремонту в ньому не було вже багато років. Ремонтувались натомість ті приміщення, які були «в ще гіршому стані».

«Те, що там зараз незадовільні умови, я визнаю. Але на що вистачало ресурсу, те й робили», - запевняє очільник лікарні.

Богдан Іванів каже, що ремонт такого туалету може обійтись щонайменше у 300-400 тисяч гривень, яких медзаклад не має. Однак справа не лише в грошах:

«Звісно, що такий ремонт не робиться ні за день, ні за тиждень. Реально, поки там коронавірусне відділення, ніхто нічого не зробить. Ніхто силою не змусить людей, які бояться зараження, йти у відділення, де перебувають хворі коронавірусною інфекцією», - пояснює директор.

Гаряча вода в душі подається по годинах: з 08:00 до 11:00 та з 15:00 до 19:00.

«Зрозуміло, що усі пацієнти щодня душ прийняти не можуть. Але я не думаю, що хворі в лікарнях щодня це роблять», - каже Богдан Іванів.

Він додає: «Оскільки це було гінекологічне відділення, по факту більшість жінок перебували в ньому недовго і частина мала змогу піти додому і там задовільнити гігієнічні потреби в душі».

Фото Ніни Швейко

Вже 2 тижні відділення майже повністю завантажене

У Любешівській лікарні для лікування хворих на коронавірус виділили 50 звичайних місць та 2 реанімаційні. Наразі зайнято 43, що означає, що відділення майже повністю завантажене. Така ситуація тут останні 2 тижні. Проведеного кисню у закладі немає. Для пацієнтів в тяжкому стані використовують 7 кисневих концентраторів (пристрої, які виробляють кисень).

Нагадаємо, волинським лікарням пообіцяли виділити майже 52 мільйони гривень для проведення кисню у ковідних відділеннях. З цієї суми Любешівська лікарня може отримати 2,65 мільйона гривень.

Однак коли вдасться провести кисень, головний лікар поки не знає:

«Потрібно розробити проєктно-кошторисну документацію, пройти експертизу. До того ж всі організації по Україні, які проводять такі роботи, вже задіяні», - каже Богдан Іванів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У вихідні в центрі Луцька, попри заборону, працював ресторан
Наступна новина На Волині знайшли вбитого червонокнижного птаха
Останні новини
Схожі новини