Поліщук звинуватив Покровського у брехні

Поліщук звинуватив Покровського у брехні

За перше півріччя 2018 року комунальні підприємства Луцька наповнили місцевий бюджет на 17 281 094 грн, – переконує радник міського голови Ігор Поліщук.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Наші комунальні підприємства наповнили бюджет міста за перше півріччя 2018 року шляхом сплати частини чистого прибутку, земельного податку, податку на прибуток підприємств, ПДФО та платежів з реклами на 17 281 094 грн», – йдеться в його дописі.

Натомість, за інформацією Поліщука, депутат Луцької міської ради Андрій Покровський в ефірі ТРК «Аверс» заявив, що комунальні підприємства міста за перше півріччя 2018 року наповнили міський бюджет на 363 500 гривень.

Разом із тим сам Андрій Покровський на своїй сторінці у Facebook заявляє, що той, хто заперечує йому, маніпулює громадською думкою. Обранець громади посилається на інформацію із сайту Луцької міської ради.

«Там же можна знайти документ про доходи за перше півріччя 2018 року. Станом на 1 липня у загальний фонд було сплачено 363,5 тис. гривень частини чистого прибутку комунальних підприємств, що становить 96,9% від запланованого. Я жодного слова не казав про податок з доходів фізичних осіб, які працюють на КП, адже це зовсім інша стаття доходів. Чи навіть про отриманий податок на прибуток комунальних підприємств, якого також сплачено мізер, – 414 тисяч. Я говорив про кошти, які заробили для міста комунальні підприємства», – пише він.

«Щодо «Луцькреклами», то за 2017 рік це підприємство справді отримало надходжень понад 5 млн гривень. Але чистий прибуток у 2017 році становив аж 1 100 гривень. З них в міський бюджет потрапило близько 250 гривень. Ще 200 гривень було сплачено податку на прибуток. Отож, все, що отримало місто від діяльності «Луцькреклами» у 2017 році, – це 450 гривень, а не 4 мільйони, про які розповідає радник міського голови», – додає Покровський.

«Якщо ж він мав на увазі доходи, які отримує бюджет від реклами, то варто зазначити, що така діяльність керується законами і підзаконними актами. 80% вартості оплаченої реклами в Луцьку йде в міську казну, а ще 20% залишається в розпорядженні КП «Луцькреклама» (http://old.lutskrada.gov.ua/…/pro-vnesennya-zmin-do-rishenn…). Зауважу, що до 2012 року в Луцьку всі 100% йшли до міського бюджету. Тоді у відділі підприємництва Луцької міської ради цими питаннями займалися аж дві людини. Тому ніякої заслуги комунального підприємства в надходженнях міста від реклами немає. Навпаки: 20% платежів воно забирає на свою діяльність», – підсумував він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Будівельний перебір: квартири - це прозорий, відмитий актив, який не псується
Наступна новина Українці отримали понад 350 млн «підприємницьких» кредитів
Останні новини
Схожі новини