Поліція України зафіксувала 73 порушення на виборах до об'єднаних територіальних громад. ВІДЕО

Поліція України зафіксувала 73 порушення на виборах до об'єднаних територіальних громад. ВІДЕО

Національна поліція України зафіксувала 73 порушення на виборах місцевих голів і депутатів до об'єднаних територіальних громад України.

У поліції повідомили, що за ст.160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму) відкрито по одному провадженню у Запорізькій, Івано-Франківській, Миколаївській областях. Три провадження у Чернігівській та чотири – у Полтавській областях.

Також в Черкаській та Полтавській областях поліцейськими було розпочато по одному кримінальному провадженню за ст. 158 (Фальсифікація виборчих документів).

Вибори депутатів міських рад відбуваються за пропорційною виборчою системою із закріпленням кандидатів від місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах.

Депутати сільських та селищних рад обираються за мажоритарною виборчою системою відносної більшості у одномандатних виборчих округах. Вибори міських, сільських та селищних голів відбуваються за однотрудовою системою, оскільки у жодному з міст немає 90 і більше тисяч виборців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На лучан чекає етно-фестиваль «Різдво у Луцьку»
Наступна новина У Луцьку бус зіткнувся з маршруткою
Останні новини
Схожі новини