Більше не «об’єднані». Як тепер правильно називати громади

Більше не «об’єднані». Як тепер правильно називати громади

Із назв громад забрали слово «об’єднана». Тепер правильно говорити Луцька територіальна громада, а не Луцька об’єднана територіальна громада.

Про це «Першому» розповів експерт з децентралізації, керівник Волинського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Анатолій Пархом’юк.

«З 2015 року термін «ОТГ», тобто «об'єднана територіальна громада» вживався для того, щоб відділити об'єднані та не об'єднані територіальні громади, адже перші отримували преференції та кошти від держави. І створювались ці громади добровільно, відповідно до закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

25 жовтня відбулись вибори у громадах, які створені відповідно до розпорядження КМУ, тобто адміністративно. Тому немає сенсу вживати абревіатуру ОТГ. Доречно писати і казати: громада, територіальна громада, ТГ. Якщо ми говоримо про очільника якоїсь громади у більш офіційному стилі, то, наприклад Луцький міський голова, а не голова Луцької ОТГ. Хоча можна також сказати: «очільник Луцької громади», – пояснює експерт.

За його словами, нові найменування вже закріпили у розпорядженнях Кабміну та постановах Верховної Ради про визначення адміністративних центрів, затвердження територій громад, утворення та ліквідацію районів, призначення місцевих виборів. Всюди вживається назва «територіальна громада», а не ОТГ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Локдаун хочуть оголосити з 8 по 25 січня. Що планують заборонити
Наступна новина У Луцьку – понад 200 нових хворих на коронавірус. На Волині – 375
Останні новини
Схожі новини